CHP Afyonkarahisar Milletvekili Ahmet Toptaş, TBMM'ye Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz tarafından cevaplandırılmak üzere verdiği soru önergesinde TSK kanunda değişiklik yapılarak generalliğe ve amiralliğe yükselme süresinin kısaltılacağını ve Deniz Kuvvetleri Komutanlığı'nda önümüzdeki günlerde istifaların olacağına dair iddiaları sordu.
Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Afyonkarahisar Milletvekili Ahmet Toptaş, soru önergesinde Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın bir TV kanalında Türk Silahlı Kuvvetleri'nide ele alarak gündeme ilişkin yaptığı açıklamalara değinerek, Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz tarafından cevaplandırılmak üzere verdiği soru önergesinde şu ifadelere yer verdi:
"2007 yılından bugüne kadar Deniz Kuvvetleri Komutanlığı'nda kaç amiral, subay, astsubay ve uzman çavuş istifa ederek ayrılmıştır? Genelkurmay Başkanlığı bünyesindeki Kuvvet Komutanlıklarında 2007,2008,2009, 2010, 2011 ve 2012 yıllarında kaç general, amiral, subay, astsubay ve uzman çavuş istifa etmiş ve emekliliklerini istemiştir? Genelkurmay Başkanlığı bünyesinde son 5 yılda görevi sırasında kaç muvazzaf subay ve astsubay nedeni belli olmayan gerekçelerle intihar etmiştir? 2013 yılı başı itibari ile kaç general, amiral, subay ve astsubay çeşitli davalardan hapistedir? TSK İç Hizmet Kanunu'nda değişiklik yaparak Deniz Kuvvetleri Komutanlığı bünyesinde amiralliğe terfi süresini 4 yıldan daha alt süreye düşürmeye yönelik bir çalışmanız var mıdır? 2013 yılı içerisinde önümüzdeki aylarda Kuvvet Komutanlıklarında özellikle Denizcilik Kuvvet Komutanlığında subay ve ast subayların istifa edeceği iddiaları doğru mudur? Yüzlerce subay ve astsubayın tutuklu olması terörle mücadelede zafiyet yarattığını siz de düşünüyor musunuz? Bakanlık olarak Türk Silahlı Kuvvetleri'ndeki askerlerin moral ve motivasyonlarının alt üst olduğunu düşünüyor musunuz? Düşünüyorsanız bu konuda herhangi bir çalışma yapıyor musunuz?."
(GC-SK-Y)

11.02.2013 13:54:40 TSI

Editör: Wan Haber