CHP Afyonkarahisar Milletvekili Ahmet Toptaş, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'e Afyonkarahisar'ın sorunları ile ilgili yazdığı mektuba cevap verildiğini belirtti.
Konu hakkında bir açıklama yapan Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Afyonkarahisar Milletvekili Ahmet Toptaş, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'e 10 Ocak tarihinde Afyonkarahisar'a gerçekleştirdiği ziyaret öncesinde bir mektup yazarak ilin sorunlarını ilettiğini kaydetti. Mektubunda Cumhurbaşkanı Gül'den, 5 Eylül 2012'de askeri mühimmat deposunda meydana gelen patlama alanda yerinde incelemelerde bulunmasını rica ettiğini söyleyen Toptaş, "Cumhurbaşkanı Gül'e yazdığım mektupta, 25 askerimizin şehit olduğu Afyonkarahisar Mete Saraç Kışlası'ndaki mühimmat deposundaki patlamanın yaşandığı kışlada yapacağı incelemelerin, patlamayı yaşayan halkımıza ve şehit ailelerimize önemli destek olacağını ilettim. Patlamanın olduğu kışlanın çevresinde şehitlik yapılmasını Afyonkarahisar'lılar olarak istediğimizi, 25 şehidimizin ailelerinin Çankaya köşkünde kabul edilmesini, şehit ailelerinin çocuklarından doğan şehitlik haklarından yararlanmaları konusunda yetkilileri uyarmasını, şehitlere devletin sahip çıktığını gösterilmesi gerektiğini söyledim. Sağolsun Cumhurbaşkanımız bu isteğimizi kırmadı ve patlamanın meydana geldiği kışlayı yerinde inceledi" dedi.
Mektubunda ayrıca, Kocatepe'nin tarihi kimliği ile tanıtılması, FRİG Vadisi'nin alt yapı sorunlarının giderilmesi, Afyonkarahisar Kalesi etrafındaki tarihi evlerin restorasyonu ve sosyal alan oluşturulması yönündeki taleplerini Kültür ve Turizm Bakanlığı'na yazılı olarak bildirdiğini de söyleyen Toptaş, Cumhurbaşkanı Gül'ün 5 Şubat 2013'teki mektubuna yazılı olarak cevap verdiğini kaydederek, "Cumhurbaşkanımıza şehrimizin sorunlarının dile getirilmesi konusunda göstermiş oldukları ilgi ve tutumdan dolayı teşekkür ederim. Mektupta dile getirdiğim sorunların çözümünün takipçisi olacağım" diye konuştu.
(GC-SK-Y)

08.02.2013 14:10:21 TSI

Editör: Wan Haber