Adıyaman'ın Kahta ilçesinde, Kahta Eğitim ve Kültür Derneği ve SODES kapsamında hayata geçirilen "Toplum Mühendisleri Yetişiyor Projesi"nin açılışı yapıldı.
Açılışa; Adıyaman Vali Yardımcısı Murat Süzen, Kahta Kaymakamı Metin Esen, Belediye Başkanı Yusuf Turanlı, İlçe Milli Eğitim Müdürü Sadun Kılınç ve çok sayıda eğitimci katılırken, açılış kurdelesini; Vali Yardımcısı Süzen, Kaymakam Esen ve Belediye Başkanı Turanlı kesti.
Derneğin etüt merkezine gelinip bilgi alınırken, Kahta Eğitim ve Kültür Derneği Başkanı Mustafa Çiçek, proje hakkında detaylı bilgi verdi. Sıcak ve nezih bir ortamda projeyi yürüttüklerini ifade eden Çiçek, "Derneğimizin SODES kapsamında hayata geçirdiği projeden yaklaşık 200 öğrenci faydalanıyor. Öğrencilerimizi SBS ve YGS sınavlarına hazırlıyoruz. Bunun dışında kitap okuma etkinlikleri yapıyoruz. Çeşitli konularda seminerler ve konferanslar veriyoruz. Öğrencilerimizi matematik olimpiyatlarına hazırlıyoruz. Gezi ve pikniklerimiz oluyor. Bahar ayında Çanakkale'ye gezi düzenleyeceğiz" şeklinde konuştu.
Vali Yardımcısı Murat Süzen de etüt merkezinin güzel olduğunu belirterek, Valilik olarak desteklerini sürdüreceklerini söyledi. Yetkililer buradaki açılışın ardından, Kahta Cendere Gençlik ve Spor Derneği'ne geçerek buradaki programa katıldı.
(Şİ-SO-Y)

30.01.2013 15:57:41 TSI

Editör: Wan Haber