"Toplum Kalkınmasında Gönül Elçileri Projesi" tanıtım toplantısı Vali Zübeyir Kemelek'in eşi Zehra Kemelek'in başkanlığından gerçekleştirildi.
Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı tarafından toplumda gönüllülük kavramına yönelik farkındalığın geliştirilmesi, toplumsal kalkınmaya katkı sağlayacak gönüllü sayısının arttırılması, insan kaynağı ihtiyacının güçlendirilmesi ve gönüllü çalışmanın yaygınlaştırılması amacıyla; Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan'ın himayesinde, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Sayın Fatma Şahin koordinasyonunda gerçekleştirilen 'Toplum Kalkınmasında Gönül Elçileri Projesi' kapsamında bir toplantı gerçekleştirildi.
Vali Zübeyir Kemelek'in eşi Zehra Kemelek'in başkanlığında düzenlenen toplantıya; Zehra Kemelek'in yanı sıra; İlçe Kaymakam eşleri, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Zafer Yıldırım ve Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü yetkilileri katıldı.
'Toplum Kalkınmasında Gönül Elçileri Projesi' kapsamında Sivas'ta ikincisi düzenlenen toplantıda Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü Sosyal Hizmet Uzmanı Didem Dirlik Sevinç, 'Gönül Elçileri' ve 'Koruyucu Aile' ile ilgili bir sunum gerçekleştirdi. Konu ile ilgili tanıtım filmlerinin de yer aldığı sunumda Sosyal Hizmet Uzmanı Sevinç; kamu kesimi ve toplum arasında gönüllü iletişimini güçlendirmek, toplumda gönüllülük kavramına yönelik bilinç oluşturmak, yerel düzeyde, karar mekanizmasındaki yetkililerde olumlu tutum ve davranış geliştirmek, gönüllülerin birim ve deneyimlerini aktarmaları için gerekli altyapıyı sağlamak, Sivas'ta 'Gönül Elçileri Projesi' ve 'Koruyucu Aile' hizmetinin tanıtımına önem verilmesi ve bu konuda yapılması gerekenler üzerinde durdu.
Program, katılımcıların konu ile ilgili sorularının Sosyal Hizmet Uzmanı Didem Dirlik Sevinç tarafından yanıtlanması, katılımcıların konu ile ilgili duygu ve düşüncelerine yer verilmesi ile sona erdi.
(UY-ZB-Y)

16.02.2013 17:58:00 TSI

Editör: Wan Haber