Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı tarafından hazırlanan ve Aralık 2012'de başlayan "Toplum Kalkınmasında Gönül Elçileri Projesi" kapsamında Erzurum'da 2. Toplantı yapıldı.
Erzurum Valisi Sebahattin Öztürk'ün eşi Nihan Öztürk'ün himayelerinde çalışmaları başlatılan projenin "Koruyucu Aile" konulu 1. Aşamasının 2. Toplantısı vali yardımcıları ve ilçe kaymakamlarının eşlerinin katılımlarıyla bugün Xanadu Snow White otelde gerçekleştirildi.
Gönül Elçileri Projesinin yaygınlaştırılması ve halkın, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü çalışmalarına katkı ve katılımlarının sağlanması amacıyla 8 Ocak 2012 tarihinde düzenlenen ilk toplantının ardından, bugün de proje faaliyetlerinin ilçelerde de sürdürülebilmesi için vali yardımcılarının ve ilçe kaymakamlarının eşlerinin katılımıyla 2. Toplantı yapıldı.
Nihan Öztürk'ün konuşması ile başlayan toplantıda, gönül elçileri tanıtım filmi ve sunumu, koruyucu aile sunumu ve koruyucu aile konulu 'Sevginizi Ertelemeyin' isimli kısa film gösterildi. Erzurum Müftülüğü Din Hizmetleri Uzmanı Hatice Öndeş tarafından ise konunun dini boyutu açıklandı. Toplantının ardından vali yardımcısı ve kaymakamların eşleri, birer gönül elçisi olmak üzere gerekli formları doldurdular. İlçe kaymakamların eşleri ilçelerinde projenin yaygınlaştırma faaliyetlerini gerçekleştirecekler.
(ERZ-AT-Y)

10.01.2013 15:53:19 TSI

Editör: Wan Haber