İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB), etkili olması beklenen kar yağışı öncesi toplu ulaşımda tedbirler aldı. Bu kapsamda metro ve raylı sistemlerde donma sorunu yaşanmaması için solüsyon kullanılacak. Tramvay ise donma tehlikesine karşı sürekli çalışacak.
İBB tarafından yapılan yazılı açıklamada, toplu ulaşımda oluşabilecek donma tehlikesine karşı alınan önlemler sıralandı. Açıklamada, "Gece yaşanması olası don tehlikesi nedeniyle, katener (hafif metro enerji hattı) hattının donmaması, işletme saatlerine hazırlanması için hattın tamamında yeterli sayıda tramvay aracı ve makinist görevlendirileceği, araçların sürekli sefer halinde çalıştırılacağı belirtildi. Ayrıca, "Metroda 4'lü vagonlar 8'li vagonlara çıkarılarak sefer aralıkları sıklaştırılacak. Ray hattında kar ve buzlanmaya karşı tuz ve solüsyon kullanılacak" denildi.
İBB tarafından yapılan yazılı açıklamada ayrıca şöyle denildi: "İstasyonların girişleri ve peronlar kar ve buz riskine açık alanlar olması nedeniyle personel görevlendirilerek temizletilecek. Tramvay hattında yaşanması muhtemel kar birikmesi konusunda ilgili ekiplerle küreme çalışması yaptırılacak. Karayolu araçlarının da kullandığı bölgelerde, araçların yolda kalarak hattı kapatmaları ihtimaline karşı, tramvay hattının muhtelif noktalarında bulunan çekicilerle derhal yönlendirme yapılacak."
(HO-Y)

06.01.2013 17:15:58 TSI

Editör: Wan Haber