Sendika binasında düzenlenen imza töreninde bir açıklama yapan Güvenlik-İş Sendikası Doğu ve Güneydoğu Bölge Başkanı M. Zahit Çakır, 2011 yılında 10 kişiyle yola çıktıklarını belirterek, bugün itibariyle Türkiye genelinde 10 bin, Van’da ise 800’e yakın üyelerinin olduğunu söyledi. Sendikaya gönül verenlerle birlikte Türkiye’de bir ilki başarmanın mutluluğunu yaşadığını vurgulayan Çakır, “Van’da Tutku Güvenlik, Kral Güvenlik ve Kardelenim Çankaya Güvenlik çalışanları adına Türkiye’de bir ilk olan toplu iş sözleşmelerine imza atarak, arkadaşlarımızın sıkıntılarına ortak olduğumuzu ilan etmiş olduk. Yarında inşallah Eray Çankaya’nın evrakları imzalanacaktır. Burada emeği geçen arkadaşlara teşekkürlerimi bir borç biliyorum” dedi.

Türkiye’de artık taşeron işçilerinin geçinemediğine değinen Çakır, “Taşeron işçileri artık çocuğuna bir gelecek sağlayamıyor, sosyal aktiviteleri rüyalarında görüyorlar. İki aydan beri uğraş verdiğimiz bu toplu iş sözleşmesi de ancak arabulucu sayesinde çözüldü. Buradan bir kez daha yetkililere sesleniyoruz ve diyoruz ki; “Eski sendika ve taşeron yasalarını bir an önce değiştirin. Yaşasın haklı mücadelemiz” ifadelerini kullandı.

İmza töreninde bir açıklamada bulunan Kral Güvenlik Yönetim Kurulu Başkanı Serkan Fidan ise, personellerinin Güvenlik-İş Sendikası ile yaptığı üyelik sonucunda toplu sözleşme hakkı kazandığını belirterek, “Burada bugün sendika ile toplu bir sözleşme yaptık. Bütün güvenlik personellerimize hayırlı olmasını temenni ediyorum” şeklinde konuştu.

Tören, iş sözleşmesinin karşılıklı imzalanmasıyla son buldu.

Editör: Wan Haber