Belediye Meclis Başkan Vekili Cahit Bozbay başkanlığında yapılan oturumda, belediyenin gelir-giderleri ve 2014 yılı tahmini bütçesi onaylandı.

Daha sonra konuşan Van Belediye Başkan Yardımcısı Abdurrahman Doğar, “AK Partili eski Van Belediye Başkanı Burhan Yenigün Cumhuriyet Caddesi’ni bir baştan diğer başa kadar yürüyebiliyor muydu? Bugüne kadar bu belediye başkanını bir yerde gören oldu mu? Bu belediye başkanını çarşıda gezerken gören olmuş mu? İnsanların arasına çıkacak yüzü bile olmayan birini nasıl savunursunuz?” diyerek tepki gösterdi.

BDP’li meclis üyeleri, "Belediyenin 780 milyon TL borcu var" sözlerinin gerçeği yansıtmadığını ve gülüp geçilmesi gereken bir konu olduğunu söyledi. 

Bunun üzerine söz alan AK Partili Van Belediye Meclis Üyesi Nurettin Tonga, “Biz hata yaptık çalışmadık, siz ne yaptınız? Neden çalışmadınız? Hata hatayla kapatılmaz. Varsa bir eseriniz gösterin, ben özür dilerim. Beş yılın sonunda asfalt ve kaldırımlara taş döşenmesi hizmet değildir. Belediyenin zaruri yapılması gereken işlerdir. Bunlar hizmet değil” dedi.

2014 seçimlerine de değinen Tonga, “Benim Sabri Abi (BDP’li) ile bir iddiam var. Eğer AK Parti Van Büyükşehir Belediyesi’ni kazanmazsak bu şehri terk ederim. Bu iddiamı buradan tekrar yineliyorum” ifadelerini kullandı.

Editör: Wan Haber