Beşiktaşlı futbolcu Tomas Sivok, Antalya kampını ve ligdeki ilk yarıyı değerlendirdi.
Siyah-beyazlı savunma oyuncusu Tomas Sivok, takımın Antalya'daki kampında BJK TV'ye yaptığı açıklamada, ilk olarak ligdeki ara tatili anlatarak, "Tatil benim için son derece güzel geçti. İlk 6-7 gün bütün vaktimi, bütün enerjimi aileme harcadım. Noeli birlikte kutladık. Takımın tekrardan toplanmasına 5-6 gün kala idman yapmaya başladım. Deyim yerindeyse, ilk 5-6 gün enerji depoladık ve kendimize geldik, bizim için gerçekten çok iyi oldu" dedi.

"BEKLEDİĞİMİN ÇOK ÜZERİNDE BAŞARILI BİR TAKIM HALİNE GELDİK"
Spor Toto Süper Lig'deki ilk yarıyı da değerlendiren Sivok, "İlk yarıyı genel olarak değerlendirecek olursak benim beklediğimin çok üzerinde başarılı bir takım haline geldik. Kulübün genel yapısının değişmesi, takımın değişmesi ve pek çok genç oyuncunun gelmesi ile bu sene özellikle ilk devreden fazla bir şey beklemiyordum, takım adına. Ama bu kadar dengeli bir yarışta, son haftalarda gördüğümüz gibi herkes herkesten puan alabilirken bizim bu kadar iyi bir yerde olmamız; en azından ilk 3'te olmamız, bizim adımıza başarı diyebiliriz. Ancak bunun daha da iyiye gitmesi için ilk yarıda yaptığımız hataları yapmamamız lazım. Galatasaray kadar az puan kaybetmemiz lazım ve onlarla yaptığımız maçları kazanmamız lazım ki şampiyonluktan söz edebilelim. Daha önceden söylediğim gibi henüz çok erken. İlerleyen haftalarda maç maç bakıp göreceğiz. İlk yarıda yaptığımız hataları yapmazsak her şeyi yapmak için şansımız var" diye konuştu.

"6-7 TANE YILDIZ OYUNCU İLE BİR TAKIM OLUŞTURAMAZSINIZ"
"Takımları oluşturan yıldız oyuncular değil takım oyuncularıdır" diyen Tomas Sivok, "İşçi oyunculardır. Örneğin, 6-7 tane yıldız oyuncu ile bir takım oluşturamazsınız. Bir iki tane yıldız oyuncu ve onun yanındaki takım oyuncuları ile çok daha güçlü, çok daha sağlam bir takım oluşturabilirsiniz. Bizim bu seneki yapımızdaki fark da özellikle buradan kaynaklanıyor. Manuel Fernandes gibi inanılmaz bir oyuncumuz var. Son haftalarda onun yokluğunu hissettik ve onu gerçekten aradık. Ancak takımın morali yüksek olduğu için futbolumuz çok gerilemedi. Fernandes gibi büyük bir yıldızla beraber onun etrafında sürekli açıkları kapatan, sürekli koşan ve iştahla oynayan oyuncularla oynadığınızda çok daha farklı oynadığınızı görebiliyorsunuz. Çok daha mücadeleci, çok daha dirençli güçlü bir takım olabiliyoruz. Takımımızın son 2-3 yıla göre bu seneki farkı bence bu" açıklamasında bulundu.
Şuan ligdeki konumlarının ve oynadıkları futbolun büyük başarı olduğu vurgulayan Sivok, "Ligde şu an bulunduğumuz yer ve oynadığımız futbol gerçekten çok büyük bir başarı. Bunun sebeplerinden bir tanesi, özellikle genç oyuncuların üzerinde baskı olmaması ve onların rahat oynayabilmesi. Ancak ligin ikinci yarısında bizden kesin şampiyonluk ve başarı bekleyip üzerimizde daha büyük bir baskı oluşturulursa, bu baskı oyuncuların sırtında fazlasıyla artan bir yük haline gelecektir. Bu özellikle genç oyuncular için çok yorucu olabilir. Puan kaybettiğimiz maçlardan sonra bizi yine desteklemeleri, kazandığımız maçlardan sonra hemen şampiyonluk diye bağırmamaları ve dünyanın en iyi takımıymışız muamelesi yapmamaları bize yapılabilecek en büyük destek olur" şeklinde konuştu.
(BH-RFK-S)

05.01.2013 15:57:17 TSI

Editör: Wan Haber