Trabzonspor Teknik Direktörü Tolunay Kafkas, hafta sona sahalarında oynayacakları Fenerbahçe maçına ilişkin açıklamalarda bulundu. Kafkas, Fenerbahçe'nin düşmanları değil, sadece rakipleri olduğunu belirterek, gerginlik ortamını kendilerine değil rakibe yaradığını söyledi.
Trabzonspor Teknik Direktörü Tolunay Kafkas, Mehmet Ali Yılmaz Tesisleri'nde basın mensuplarıyla sohbet ve tanışma toplantısında bir araya geldi. Genç teknik adam, burada yaptığı açıklamada, Trabzonspor'a her türlü bedeli ödemeye razı olarak geldiğini kaydederek, "Taraftarın ve özellikle sizlerden süre istiyorum. Ben buraya her türlü bedeli ödemeye razı olarak geldim. Bunun da bedelini ödeyecek cesaretim ve yüreğim var. Benim için bu şehir bu insanlar kulüpten çok farklı bir şey ifade ediyor. Kırılgan yapımız var. Bu kırılgan yapımızı zaman içinde mutlaka pozitife çevireceğiz" dedi.
Kafkas, "Elimizde çok oyuncu var" diyerek, "Ancak belli yerlerde istediğimizden fazla belli yerlerde az oyuncu var. Bunları atlatacağız. Sivasspor maçı bizim için bir kazaydı. Bundan sonraki maçlarımızda heedefimiz Trabzonspor'u en iyi yerlere getirmek olacak. İlk hedefimiz Türkiye Kupası'nı Trabzon'a getirmek olacak" açıklamasını yaptı.

"FENERBAHÇE DÜŞMANIMIZ DEĞİL, SADECE RAKİBİMİZ"
Trabzonspor Teknik Direktörü Tolunay Kafkas, Fenerbahçe ile çok özel ve önemli bir maç oynayacaklarını belirterek, "Biliyorsunuz bundan önce oynadığımız bütün maçlarda gerginlik atmosferi bize değil maalesef rakibe yaradı. Çıkan olumsuzluklara karşı bir bütünlük halinde hareket etmeliyiz. Onlara fayda sağlayabilecek her türlü gerginlikten kendimizi uzak tutmalıyız. 1995-1996 sezonunda oyuncuydum, nasıl kaybettiğimizi hepimiz biliyoruz. Tekrar altını çizerek söylüyorum Fenerbahçe Spor Kulübü düşmanımız değil, sadece rakibimiz" diye konuştu.

"TARAFTARLARI SAĞDUYULU OLMAYA ÇAĞIRIYORUM"
Taraftarlardan sağduyuyla hareket etmesini beklediğini dile getiren Kafkas, sözlerini şöyle sürdürdü:
"Takımlarını 90 dakika desteklesinler. Oyunun kesilmesi ve durması bizim oynatacağımız oyunla ilgili ciddi sıkıntılar oluşturabilir. Bu maç için sizi ve taraftarları sağduyulu olmaya çağırıyorum. Panik yapmak ve ortalığı germek, gerilim yaratmak bundan önce olduğu gibi bundan sonra da aleyhimize işleyecektir. Daha çok maçımız olacak. Bu takım daha çok şampiyonluğa oynayacak ve şampiyonluklar kazanacak. Önemli olan bu takım nasıl şampiyon olur, nasıl daha iyi transfer yapabilirim onun derdindeyim. Bu sadece bir maç. Bu maçı kazanmak için belli stratejimiz var. En önemli şey de taraftar desteğine ihtiyacımız var. Süreç içinde herkesin beklediği, özlediği Trabzonspor'u görecekleri sözünü veriyorum. Sizlerden bana 3 ay kredi sağlamanızı istiyorum. Bunu da hak ettiğimi düşünüyorum bu camianın bir parçası olarak. Ondan sonra bu takım özlenen ve beklenen yere gelecek. Mutlaka şampiyonluğa oynayacak bir kadro oluşturacağız. Bundan hiç kimsenin şüphesi olmasın. Çok iyi çalışıyoruz, başkanımız, yönetim kuruluyla. Olaylara hakimiz. Panik yapacak, sıkıntı edecek bir durum yok."

"FENERBAHÇE MAÇLARI EKSTRA MOTİVEYE İHTİYAÇ DUYULAN MAÇLAR DEĞİL"
Kafkas, Fenerbahçe maçında futbolcuları motive etmeye gerek olmadığını kaydederek, "Zaten Fenerbahçe maçları ekstra motiveye ihtiyaç duyulan maçlar değil. Önemli olan sakin, kararlı, inatçı, sahada yapmak istediklerimizi yapan takım hüviyetinde olmak. İp ne çok gevşek ne çok gergin olacak. Bunu sağlamaya çalışacağı" şeklinde konuştu.
Ödülün olduğu yerde cezaların da olacağını savunan Kafkas, "Benim elimde bir terazi var. Bun işin yerli yabancı bir ayrımı yok. Ben insanların adamlıklarına bakıyorum. Biz varız. Bu formayı giyen herkes Trabzonsporlu ve Trabzonlu. Önemli olan aidiyet duygusunu oluşturmak. Küme düşmek veya bu sendromu yaşamak bunu ağza almak benim fıtratımda yer alan şeyler değil. Bunu konuşmak bile yersiz. Eğer iyi oyuncunuz varsa oynatacaksınız. Zokora ve Bamba'nın oynamasının nedeni bunlar iyi oyuncular. Orada oynanacak oyun faklı bir oyun olduğu için onları tercih ettim. Ama beklentilerin altında kaldılar mı kaldılar. Doğrudur. Eğer elinizde iyi oyuncu varsa oynatacaksınız. Buna inanıyorum. Yaptığım hiçbir şeyden pişman değilim, sorumluluk bende. Ödülün olduğu yerde cezalar da var. Bu oyuncuların hepsi bende dahil hata yaptığın zaman cezasını yiyecek. Daha fazla ceza yiyecek. Bizim canımızı acıtanın ben de canını acıtırım. Kimsenin gözünün yaşına bakmam. Bu kulüp için her şeyi yaparım. Bende bedel ödemeye hazırım. Zokora ve Olcan ceza alacak" ifadesini kullandı.
(GÖK-BH-EYB-S)

12.02.2013 13:53:06 TSI

Editör: Wan Haber