Balyoz davasında 18 yıl hapisle cezalandırılan ve geçirdiği ameliyatın ardından tahliye edilen emekli Orgeneral Ergin Saygun'un oğlu Tolga Saygun, "İnşallah bazı kararların çıkması için insanların ölümle pençeleşmesi beklenmez" dedi.
Saygun, babası Ergin Saygun'un tedavisinin sürdüğü Mehmet Akif Ersoy Hastanesi önünde basın mensuplarının sorularını yanıtladı. Babası Ergin Saygun'un sağlık durumuna ilişkin konuşan Saygun, "Babam bugün daha iyi. Yürütülmeye de başladı. Bir sıkıntı yok şimdilik. İnşallah bu şekilde devam edecek. Yemek yemeğe başladı. Bu şekilde devam ederse birkaç güne yoğun bakımdan çıkarmayı düşünüyoruz" dedi.
Tutuklu hastalarla ilgili bir soru üzerine de Saygun, "Başından beri söylediğimiz gibi bizim bir tane babamız, 350 tane amcamız, ağabeyimiz, kardeşimiz var. Hepsinin de babam kadar ölüm sınırına gelmeden haklarında hayırlı olmasını diliyoruz. İnşallah bazı kararların çıkması için insanların ölümle pençeleşmesi beklenmez. Başta Hilmioğlu olmak üzere hasta olan, olmayan herkesin bir an evvel adalete kavuşması en büyük temennimiz" diye konuştu.
Saygun, Başbakan Erdoğan'ın ziyaretiyle ilgili yapılan eleştirilen hatırlatılması üzerine ise, "Bunlar şu aşamada gereksiz tartışmalar. Biz belli bir devlet terbiyesiyle büyümüş insanlarız. Gelen her misafirimize biz 'hoş geldin' deriz, sadece kendisine değil. Sarıgül geldiğinde de karşıladık, 'hoş geldin' dedik, sıradan vatandaşlar geldiğinde de 'hoş geldin' dedik. Bizim aldığımız terbiye bunu gerektirir. Bunun altında bir şey aranmaması gerekir. Bizim vatanseverliğimizin tartışma konusu yapılması söz konusu değil. Bizi bilen bilir" dedi.
(VK-ÇK-Y)

11.02.2013 16:43:13 TSI

Editör: Wan Haber