Tedavi gördüğü hastanede hayatını kaybeden Prof. Dr. Toktamış Ateş'in evi, taziye ziyareti için gelenlerle doldu taştı. Toktamış Ateş'in yeğeni Dr. Ahmet Emre Ateş, "Türkiye açısından hoşgörünün timsali olan bir insanı kaybettik. Amcamdı, iyi bir hocaydı, iyi bir insandı. Ailece acımız çok büyük" dedi.
Toktamış Ateş'in eşi Prof. Dr. Nevin Ateş, Fatih'teki evinde taziye ziyaretlerini kabul etti. Ateş yakınlarının desteği ile ayakta durmaya çalışırken, evin önünde iki ambulans hazır bekletildi. Eve taziye gelenlerden yeğen Dr. Ahmet Emre Ateş, "Türkiye açısından hoşgörünün timsali olan bir insanı kaybettik. Amcamdı, iyi bir hocaydı, iyi bir insandı. Ailece acımız çok büyük. Her zaman söylediği bir lafı vardır, ne istersin bizden dediğimizde, 'tatlı dil ve güleryüz' derdi. Ben onu hep öyle hatırlıyorum ve öyle hatırlamak istiyorum" diye konuştu.
Amcasının 4 ay boyunca yoğun bakımda tutulduğunu ifade eden Ateş, "Yoğun bakımdaydı 4 aydır. Hastanede solunum yetmezliğinden yatıyordu. Mütemadiyen kendisini görüyordum. Acımız büyük, söyleyecek söz bulamıyoruz" dedi. Cenazenin pazartesi günü Fatih Camii'nden kaldırılacağını ifade eden Ahmet Emre Ateş, "Pazartesi günü öğle namazından sonra Fatih Camii'nden kaldırılacak. Tabii henüz detaylar belli değil. Merkezefendi Mezarlığı'na defnedilecek muhtemelen" ifadelerini kullandı.
Taziye ziyareti için gelen Toktamış Ateş'in öğrencilerinden Yrd. Doç. Dr. İlker Aktütün, "1984 yılında İktisat Fakültesi'ne girdiğim zaman, ilk 'devrim tarihi' dersine hocam olarak girmişti. 1996 yılında akademik kariyere başladığım zaman yine hocamdı. Uzun yılar boyunca hocalığımı yapan Toktamış Ateş'ten öğrendiğimiz tek şey, farklı düşüncelere karşı duymamız gereken hoşgörüydü. Düşüncelerimizden eğer eminsek, düşüncelerimiz doğruysa, bu düşünceleri savunmak ama karşımızdakinin düşüncelerini de dinlemek...Bunu da hoşgörü ile yapmayı öğrendik hocamızdan" diye konuştu.
Acı haber üzerine gözyaşlarına boğulan Ateş'in komşularından Hatice Altınöz ise, "Ben burada komşusuyum. Aynı zamanda benim manevi ağabeyimdi. Onu çok seviyoruz. Allah rahmet eylesin. Ben hastanede de yanındaydım" diyerek duygularını dile getirdi.
(AS-ÖFA-OK-Y)

19.01.2013 14:41:58 TSI

Editör: Wan Haber