Tedavi gördüğü hastanede hayatını kaybeden Prof. Dr. Toktamış Ateş için ilk tören görev yaptığı İstanbul Üniversitesi'nde düzenlendi. Törene, üniversite yönetimi ve öğretim görevlilerin yanı sıra Ateş'in öğrencileri katıldı.
İstanbul Üniversitesi Rektörlük binasında saat 10.00'da düzenlenen törene Toktamış Ateş'in eşi Nevin Ateş, kızı Ayşegül Ateş, İstanbul Üniversitesi Rektör Vekili Prof. Dr.Mahmut Ak, öğretim görevlileri ve öğrenciler katıldı.
Törende konuşan İstanbul Üniversitesi Rektör Vekili Mahmut Ak, Toktamış Ateş'in İstanbul Üniversitesine öğrenci ve akademisyen yetiştirme konusunda önemli katkılarda bulunduğunu hatırlatarak, "Kendisine bu konudan dolayı müteşekkiriz. Hocamız üniversiteye hizmetlerinin yanında yazılı ve görsel bası aracılığıyla akademisyenliğin en önemli görevlerinden biri olan doğru bilgi ve yaklaşımı zamanında toplum ile paylaşma toplumu yönlendirme görevini de unutulmaz bir şekilde yerine getirmiştir. Bu da milletimiz tarafından unutulmayacak bir hizmettir." dedi.
Konuşmaların ardından Toktamış Ateş için dua edildi ve helallik istendi. Prof. Dr. Toktamış Ateş'in naaşı, Fatih Camii'nde kılınacak cenaze namazı ardından toprağa verilecek.
(AS-ÖFA-Y)

21.01.2013 11:21:16 TSI

Editör: Wan Haber