Sosyal paylaşımlar ya da telefonla sorunlarını ileten vatandaşlarla iletişime geçen Tekataş, TOKİ yöneticileriyle VASKİ toplantı salonunda bir araya geldi.

TOKİ'de su sayaçlarında biriken endeksin yarısını alacaklarının kararını Genel Kurulda aldıklarını hatırlatan Tekataş, bu birikimin ise ister tek seferde istenilirse 2018 Mayıs ayına kadar taksit seçenekleriyle ödenebileceği müjdesini verdi.

Tekataş, şunları söyledi:

"5 yıldır yerleşim yeri olarak kullanılan TOKİ'lerin sorunlarının bu günlere gelmesinde ihmaller vardır. Kimse elini taşına altına koymamış. Bu mağduriyeti gidermek için sayın valimizle istişare ederek, su ödemelerinde yüzde 50 indirime gittik. Bu konuda sizlerden de destek bekliyoruz. Mağdur olan vatandaşımızın mağduriyetlerinin giderilmesi konusunda aldığımız bu kararı çevrenize anlatmanızı istiyoruz. Çünkü biz mağduriyetlerin son bulması için çözüm aradık ve sonuca ulaştık." 

Yapılan araştırmalarda Van'daki suyun 3,5 milyon insanın su tüketimine eşit olduğunu ifade eden Tekataş, buna rağmen içme suyu sıkıntısı yaşandığına dikkati çekti.

Kayıp kaçak oranının yüksek olan bir yerde hizmet vermenin zorluğunu yaşadıklarını ifade eden Tekataş, şöyle konuştu:

"Bu kadar kayıp ve kaçak olan bir yerde birde yılların ihmaline uğrayan kangrenleşmiş sorunların çözümüyle uğraşıyoruz. Köyden mahalle statüsüne geçen yerleşim yerlerinde abonelikler başlattık. Buralardan su ücretlerini en düşük tarifeden yapacağız. Bu şekilde kimse su bedava diye boşa akıtmayacak.

Kısmen kayıp kaçağın önüne geçmiş olacağız. Kayıp kaçak oranımızda düşmeler görmekteyiz. Bu yıl eğitim öğretim kurumlarında su ücretlerinde indirime gidilirken, meskenlerde su zammı yapmadık. Depo yenileme çalışmaları yapılmış fakat kara düzen bir çalışma olmuş, içme suyu depoları pislikten geçilmiyor. Bu işin doğrusu depoların fayansla kaplanması gerekirdi. Yosun tutmayan sürekli temizliği yapılan bir düzen şeklinde olacağına sadece beton yapılmış. Şimdi bütün depolarımızı seramikle kaplama çalışması başlattık. Su yok denilmiş sondaj vurulmuş sondajdan çıkan su şebekeye verilerek insan sağlığı hiçe sayılmış."

Şüpheli gördükleri içme suyu sayaç saatlerini kullanan aboneler hakkında gerekli yasal işlemi başlatacaklarını da kaydeden Tekataş, TOKİ'deki yöneticilerden olumsuzluklar yaşanmaması adına yardımcı olmalarını istedi.(AA)

Editör: Wan Haber