TOKİ, Diyarbakır 400 Yataklı Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nin 1 Haziran 2009'da Diyarbakır Sağlık İl Müdürlüğü'ne sorunsuz olarak teslim edildiğini, bakım eksikliğinden dolayı oluşabilecek sorunlardan TOKİ'nin sorumluluğunun bulunmadığını bildirdi.
Bazı basın organlarında, sağlıkta dönüşüm programı çerçevesinde TOKİ tarafından Diyarbakır'da yaptırılan ve 3.5 yıl önce hizmete giren Eğitim ve Araştırma Hastanesi ile ilgili yer alan iddialar üzerine TOKİ'den açıklama geldi. Açıklamada, TOKİ tarafından 20 Ocak 2006 tarihinde ihalesi yapılan 'Diyarbakır 400 Yataklı Eğitim ve Araştırma Hastanesi ile Kafeterya, Camii İnşaatı' yapımının tamamlanarak 3 Aralık 2008 tarihinde geçici kabulünün onaylandığı ve 1 Haziran 2009 tarihinde tutanakla Diyarbakır Sağlık İl Müdürlüğüne sorunsuz olarak tesliminin yapıldığı bildirildi. Açıklamada şu ifadelere yer verildi:
"12 Mart 2010 tarihinde Makine Mühendisleri Odası Diyarbakır Şubesi tarafından asansörler incelenmiş uygun bulunmasına müteakip Kayapınar Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü tarafından Asansör İşletme Ruhsatları verilmiştir. Yukarda bahsi gecen hususlar dikkate alındığında, üç yılı aşkın süredir çalışan, işletme ve bakımı Diyarbakır 400 Yataklı Hastane Yönetimi tarafından yapılan asansörlerde yapım hatasından kaynaklanan bir sorun bulunmayıp, bakım eksikliğinden dolayı asansörlerde oluşan ve oluşabilecek arızalardan Toplu Konut İdaresi Başkanlığı'nın herhangi bir sorumluluğu bulunmamaktadır. Ayrıca hastane sınırı içinde kalan ana yağmur suyu hattına bağlanan yağmur suyu parsel bacasında aşırı yağışla beraber çevreden gelen atıklar nedeniyle meydana gelen tıkanıklık ile hastane bodrum katındaki süzgeçlerde geri tepme oluşmuş ve bodrum kata su girmiştir. Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi ile Su ve Kanalizasyon İşleri Genel Müdürlüğü'nün (DİSKİ) müdahalesiyle tıkalı baca çalışır hale getirilerek sorun çözülmüştür. Konunun bu bilgiler çerçevesinde yeniden değerlendirilmesi temennisiyle, kamuoyuna saygıyla duyurulur."
(ZÇ-ÖZ-Y)

07.02.2013 12:42:35 TSI

Editör: Wan Haber