Fazıl ERÜŞ

Kış yağmur, soğuk havalarda ulaşım sorunu yaşayan Edremit TOKİ konutlarında oturan vatandaşların ulaşım çilesi sona erdi.  Edremit TOKİ’de 65 minibüs daha hizmet verecek.

65 minibüsün sadece Edremit TOKİ değil Edremit İlçesinin tamamının ulaşım sorununu çözeceğini belirten ESOB, Şoförler ve Esnaf Sanatkarlar Odası Başkanı Faruk Alpaslan, “ İl Trafik Komisyonu kararına istinaden hizmet verecek 65 minibüs için Ulaştırma Bakanlığı’na görüş sunduk. Bakanlıktan olumlu karar çıktı. Ama yasa gereği minibüslerin sefere çıkabilmeleri için D4 belgelerini almaları gerekiyor. Sürücü arkadaşlarımızda D4 belgeleri için müracaat etti. Önümüzdeki haftada gerekli işlemlerin tamamlanması sonrası araçlarımızı halkın hizmetine sunacağız” diye belirtti.

Minibüsler Edremit’in bütün sokaklarına girecek

Edremit TOKİ konut alanında ulaşım sorunun bugüne kadar çözülmemesinin nedeninin Edremit’in Büyükşehir mücavir alanı dışında olmasından kaynaklandığını söyleyen Faruk Alpaslan “ Yerel seçimler yapılmadığından mücavir alan dışındaki yerleşim yerinin ulaşım konusu Büyükşehir belediyesi sorumluluğunun dışında kalıyordu.  Bu nedenle Belediyeye halk otobüslerini mücavir alan dışına çıkamıyordu. Edremit’in içinde bulunduğu ulaşım sorununu rapor halinde Bakanlığa sunduk. Bakanlıkta 100 km’ye kadar D4 belgeleri şartı ile araçların taşıma yapabileceği izinini verdi.  Güzergâh tespitini yaptık minibüsler Edremit ve TOKİ’lerin bütün sokaklarına girecek.  Vatandaşlarımız ulaşım sorunu yaşamayacak.  Bizde oda olarak sürücülere vatandaşları memnun etmeleri için gerekli eğitimler vereceğiz.” dedi.

Dört minibüs kooperatife bağlı hizmet verecek

Alpaslan, “ Sorunun çözümüne destek veren Sayın Valimize, İl Trafik Komisyonu üyelerine ve emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. 65 minibüsün seferlere başlaması ile çileye dönen ulaşım sorunu çözülecektir.  Dört minibüs kooperatife bağlı hizmet verecek olan 65 minibüs halkımıza hayırlı olsun”  diye konuştu.

Belediye durak ve otopark yapmalıdır

Hangi belediye ya da hangi yönetim gelirse gelsin Van’ın trafik sorununun çözümü için mutlaka durak ve otoparklar yapması gerektiğini belirten Faruk Alpaslan, “ Araçların düzgün girebileceği durak yok.  Vatandaş minibüslere binerken ya da inerken çok zorlanıyor. Yeni minibüslerde mevcut Edremit durağından kalkacaktır.  Elimizde olmayan nedenlerden dolayı bu kadar sıkıntı yaşandı.  Vatandaşlarımıza bize yakışacak şekilde hizmet  vermeye  devam edeceğiz” şeklinde konuştu. vansesi

Editör: Wan Haber