Bursa'da apartman sakinleri oturdukları TOKİ yöneticilerinin gitmesi için ayaklandı.
Bursa'nın merkez Osmangazi ilçesinde yapılan Hamitler TOKİ'nin atadığı yöneticilerin görev süresinin dolmasına rağmen görevlerine devam etmesi apartman sakinlerini ayaklandırdı. Yönetim binasının olduğu yerde toplanan Hamitler TOKİ sakinleri, "Osmangazi Kaymakamlığı, yeni seçilen yöneticilerin görevi devralmasını istemesine rağmen TOKİ yöneticileri görevine devam ediyor. TOKİ yöneticileri, doğalgaz ısı ölçer cihazı takılmasını istedi. Bunun fiyatı 485 lira. Bu rakamı ödeyecek durumumuz yok. Normalde bu cihazı TOKİ'nin takması lazım. Doğalgaz ısı ölçer cihazları ile ilgili kanun 2007'de kanunlaştı. Hamitler 2. Etap TOKİ, 2009'da oturmaya başladı. Kanun 2007 yılında çıktığı için bu cihazları TOKİ'nin takması gerekirken, TOKİ bu maliyeti Hamitler 2. Etap TOKİ sakinlerine taktırıyor. Bunu ödeyebilecek kimse yok" dediler.
TOKİ'nin atadığı yöneticilerin 2 yıllık görevini tamamladıklarını söyleyen TOKİ sakinleri, " TOKİ yöneticilerini istemediğimiz için yeni yönetim oluşturduk. Gerekli tüm resmi evraklarımızı tamamladık. Sinan Yalçın başkanlığındaki Hamitler 2. Etap TOKİ yönetimi göreve hazır. TOKİ sakinlerine daha iyi hizmet verebilmek için biz yöneticilerimizi seçtik. TOKİ'nin atadığı yöneticileri artık istemiyoruz. Çünkü, TOKİ'nin atadığı yöneticiler, TOKİ lehinde çalışıyor, burada oturanların sorunlarına çare olmuyor. Bizler sorunlarımızın çözülmesini istiyoruz. TOKİ'nin yöneticilerini istemiyoruz" diye konuştular.
TOKİ'nin atadığı yöneticilerin derhal gitmesini isteyen öfkeli Hamitler 2. Etap TOKİ sakinleri, mevcut yönetim binası önüne gelerek protesto ederek olaysız bir şekilde dağıldı.
(ET-

04.02.2013 14:20:23 TSI

Editör: Wan Haber