Safranbolu Belediye Başkanı Dr. Necdet Aksoy, Gümüş mahallesi sakinleri için yapılacak olan 194 konut için düğmeye bastıklarını söyledi.
Safranbolu'nun huzur ve refah içerisinde yaşanılabilir bir şehir olması yolunda büyük gayretleri olduklarını anlatan Başkan Aksoy, yılsonunda diğer konutlar için talep toplanmaya başlanacağını belirterek, " 27.12.2012 tarihinde TOKİ tarafından ihalesi yapılacak olan 194 adet konut için büyük çaba sarf ediyoruz. Vatandaşlarımızın daha rahat bir yaşam sürebilmeleri adına, yapılacak olan konutların çok yararlı olacağı düşüncesindeyim. TOKİ tarafından yapılacak olan konutlar da yaşayacak olan vatandaşlarımız adına Cenabı Allah'tan hayırlı uğurlu olmasını niyaz ediyorum " dedi.
TOKİ, SAFRANBOLU EVLERİ YAPACAK
Belediye Başkanı Aksoy, yörenin tarihi ve kültürel özelliklerine sahip mimariyi yansıtan ilk projelerden birisi Safranbolu'da uygulamaya gireceğini de ifade ederek, " Konutların yapım ihalesine çıkıldı. TOKİ bünyesinde oluşturulan tasarım biriminin çalışmalarıyla bundan sonraki projelerde, yörenin tarihi ve kültürel özelliklerini yansıtan mimariye de önem verilecek. Safranbolu'da yapılacak konutların ihaleleri, yöresel ve kültürel mimariye uygun tarzda inşa edilecek şekilde ilan edildi. Safranbolu TOKİ evleri, 3 katlı olacak. 8 blok şekilde inşa edilecek ve yaklaşık 400 daireden oluşacak" diye belirti.
TOKİ Başkanı Ahmet Haluk Karabel ise konu ile ilgili yaptığı açıklamada, bundan sonra yapacakları ihalelerin tamamında yöresel ve kültürel mimarinin gözetileceğini söyledi.
UNESCO'nun Dünya Mirası Listesi'nde bulunan Safranbolu'da ''Safranbolu Evi'' görünümlü konutların yapılacağını belirten Karabel, "Safranbolu evlerinin sadece görsel güzelliklerine bakmamak lazım. Ekonomiklik, kullanılabilirlik, yani aklınıza gelebilecek her türlü güzellik Safranbolu evlerinde mevcuttur. Mesela evlerin bodrum katlarının köşeleri, hayvanların çektiği araçların dönüşlerinde herhangi bir sıkıntı çıkmasın diye tıraşlıdır. Yani bunun gibi incelikler vardır. Banyosundan, oturma odasından tutun her şeyi belli bir amaç dahilinde yapılmıştır. Biz de daha önce atalarımızın yaptığı kültürel miraslardaki inceliklere dikkat ederek, yeni konutlarımızın tasarımlarını yapıp ihalelerini gerçekleştirmeye çalışıyoruz" dedi.
(YE-

13.12.2012 19:04:34 TSI

Editör: Wan Haber