2011 yılında meydana gelen 7,2 ve 5.6 şiddetindeki iki büyük depremin ardından evi yıkılan hak sahibi depremzede vatandaşlar için TOKİ tarafından Erciş, Edremit, Kalecik, Kevenli, Bostaniçi 'nde yapılan afet konutlarının taksit ödemeleri Nisan ayında başlıyor. Gazetemize açıklamada bulunan, Erenkent Mahallesi Muhtarı, Salih Bayram, ödemelerin ertelenmesini istedi.

2011 Van depreminden sonra yapılan TOKİ konutlarının ödemeleri Nisan ayından itibaren başlaması bekleniliyor. Ödemelerin aylık değil, yıllık olarak ödeneceği idea ediliyor. Bu durum karşısın da, TOKİ'ler de oturan depremzedeler, önümüzdeki ay başlaması beklenilen ödemelerin, biraz daha ertelenmesini istiyor. 

Bölge Gazetesi'ne açıklamada bulunan, Erenkent mahallesi muhtarı, Salih Bayram, Nisan ayında başlaması beklenilen, Toki ödemelerinin yeniden ertelenmesi için çalışmalar yaptıklarını, bu çerçevede yaklaşık 3000 imza toplayarak dilekçelerle birlikte,  gerekli yerlere ulaştırdıklarını dile getirdi.  Bayram, şu ana kadar her hangi bir netice almış değiliz, insanlarımızın çoğu perişan durum da, günlük ekmeğe ihtiyacı olanlar var. Sesimizi kimseye duyuramıyoruz. Şuanda mevcut aidatları bile ödeyemeyenler var. TOKİ'ler de oturanların çoğu asgari ücretli çalışıyor Çok sayıda emekli insanımız var. TOKİ'lerin ödemeleri de aidatların üstüne eklendiğin de, inanın kimse ödeme yapamaz. Birde ödemeler aylık değil de yılda bir kez toplu ödenmesi ayrı bir sıkıntı. İnanın burada oturanlara baktığımızda bu parayı kimse ödeyemez diyen Bayram, ödemelerin ertelenmesi için büyüklerimizden destek bekliyoruz dedi.

Daha önce bir kez ertelenen TOKİ ödemelerinin yeniden ertelenmesi için depremzede vatandaşlar yetkililerden destek bekliyor.

Editör: Wan Haber