Van’da yaşanan iki depremin ardından hayatımıza giren Toplu Konut İdaresi (TOKİ) mağduriyetler yaşatmaya devam ediyor. Deprem nedeniyle yapılan Toplu Konut Alanlarında binlerce kişinin mağdur olmasından sonra bu kez de Şerefiye Mahallesi’nde yüzlerce vatandaş TOKİ mağduru oldu. 

Eski Sosyal Meskenlerin bulunduğu alanda Şerefiye Mahallesi Kentsel Dönüşüm Projesi ile yaptırılan TOKİ Konutları hak sahiplerine sorun çıkarmaya başladı. 

Yüzlerce Mağdur, TOKİ’nin yaptığı konutları kendilerine zorla fahiş fiyata satmaya çalıştıklarını belirterek bu konuda yaşanan mağduriyetin önlenmesi için kapı kapı yardım istemeye başladılar. Van TSO Yönetim Kurulu Başkanı Necdet Takva’yı ziyaret eden mağdurlar, yüzlerce hak sahibi olarak dertlerine çare bulunması çağrısında bulundular.
Van TSO Yönetim Kurulu Başkanı Necdet Takva “TOKİ Van’da yaşanan deprem sonrası hayatımıza girdi. Ancak geçen zaman içinde görülmüştür ki, TOKİ halkı mağdur etmeye devam ediyor.  Maliyetinin çok üzerinde konut satışı yaparak, hak sahiplerine fahiş fiyatlarla konut satmaya çalışıyor. Zaten depremden kaynaklı binlerce insan TOKİ’ye borçlandırılmıştır. Ancak görülmektedir ki, TOKİ bu yanlışında ısrarcı. Halka zorla maliyetinin çok üzerinde konut satmaya devam ediyor.” Şeklinde konuştu.

Van Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Necdet Takva, Şerefiye Mahallesi Kentsel Dönüşüm TOKİ Mağdurlarının sorununun mutlaka çözülmesi gerektiğini belirterek “Bunun için ilimiz siyasilerinin mağdur olan bu insanlara çözüm üretmesi gerekir. Aksi takdirde ilimizde binlerce TOKİ Mağduru ortaya çıkacak. Bu zorla yapılan bir işlemdir. Bunun önüne geçilmeli” dedi.

Yapılan toplantının ardından yapılacak tüm görüşmelere Van TSO olarak destek vereceklerini belirten Van TSO Yönetim Kurulu Başkanı Necdet Takva, sorunun Van politikacıları tarafından öncelikli olarak ele alınması çözülebileceğini ve bu konuda Van Milletvekillerinin sorumluluk üstlenmesi gerektiğini söyledi.  

Editör: Wan Haber