Rıdvan Can

Edremit, Bostaniçi, Sıhke ve Kurubaş (Memur- Sen) kömür  ihalesini temmuz ayında gerçekleştiren Boğaziçi A.Ş. Yönetimi firmaların getirdiği kömürleri teslim almaya başladı. Teslimat ekim ayı sonunda tamamlanacak.  Kamyonlarla torbalar içinde getirilen kömürler sitelerin kalorifer kazanlarına yönetici ve görevliler nezaretinde yerleştiriliyor. Sitelere konut başına 2 ton kömür dökülüyor.

“Kömürleri kontrol ederek teslim alıyoruz”

2014-2015 kış döneminde yaklaşık 30 bin ton ithal portakal  kömür alımını temmuz ayında gerçekleştirdiklerini söyleyen Boğaziçi Yönetim A.Ş Van Bölge Müdürü Şeref Ünlü “  Açık eksiltme yoluyla yapılan ve iki gün süren ihale ile 23 etabın kömür alımını şeffaf bir şekilde gerçekleştirdik. Şimdi kış gelmeden kömürler sitelerimize dökülmeye başlandı. 7 bin kaloriyi geçen Sibirya portakal kömürlerinden önce numune alıyoruz daha sonra numune kömürü kontrol ediyoruz.  Kömür İhale şartnamesine uygunsa görevlilerimizce tutanakla teslim alınıyor. Kömür şartnameye uygun değilse teslim almıyoruz. Bu anlamda şu ana kadar gelen kömürlerde herhangi bir sorun yaşamadık.  Kış döneminde alınan kömürün kalitesiz ve şartnameye uygun çıkması durumunda dökülen kömürleri firmasına iade ederek ihaleyi iptal edeceğiz. Böyle bir yetkimiz var. Ama böyle bir sorunla karşılaşmayacağımızdan eminim“ dedi.

“Bu kış sorun yaşanmayacak”

 Kömür teslimatının ekim ayını sonunda tamamlanacağını belirten Ünlü, “30 bin tona varan kömürün  tamamı  aynı kalitede olacak. Site sakinlerimiz geçen kış çeşitli nedenlerden dolayı yaşadıkları ısınma sorununu bu kış yaşamayacak. Vatandaşlarımız huzur içinde kaliteli bir şekilde ısınacaklar.  Yönetim olarak kış koşullarına göre planımızı yaparak önlemlerimizi aldık. Kaloriferleri hava koşullarına bağlı olarak muhtemelen kasım ayında yakmaya  başlayacağız. Taksitlerin  hangi tarihte başlayacağını yakında duyuracağız. Site sakinlerimizden kömür taksitlerini aksatmamalarını rica ediyoruz. Ödemelerini zamanında yapmayan konut sakinleri hakkında icra işlem başlatılacağının da bilmesini  istiyoruz. Çünkü bizimde kömür aldığımız firmalara zamanında ödeme yapama taahhüdümüz var" diye konuştu.

Editör: Wan Haber