Ordu'nun Ünye ilçesinde, Toplu Konut İdaresi(TOKİ) konutlarının da bulunduğu Gölevi Mahallesi'nde Karayolları tarafından başlatılan kaldırım çalışmalarında sona gelindi.
Bin 600 metre uzunluğundaki kaldırımın tamamlanması ile birlikte bölgede ikamet eden başta öğrenciler olmak üzere vatandaşlar rahat bir nefes aldı.
Ünye'nin Gölevi Mahallesi'nde TOKİ Konutları ile çevresinde bulunan konutlarda ikamet eden ve yaya kaldırımı olmadığı için yol kenarından yürümek zorunda kalan başta üniversite öğrencileri olmak üzere bölgede oturan vatandaşların uzun bir süredir talep ettiği kaldırım, Karayolları 7. Bölge Müdürlüğü tarafından ihale edilerek tamamlanma aşamasına geldi. Kaldırım çalışmalarını yerinde inceleyen AK Parti Ünye İlçe Başkanı Av. Ahmet Çamyar ve Yönetim Kurulu Üyeleri, kaldırım sorununun çözüme kavuşmasından duydukları memnuniyeti dile getirdiler.
AK Parti Ünye İlçe Başkanı Ahmet Çamyar, "Özellikle şehirlerimizin batıya doğru büyümesi ile birlikte bu bölgede TOKİ'nin yaptığı konutlarla birlikte ciddi bir şekilde nüfus artışı meydana gelmişti. Buradaki nüfus artışına paralel olarak hem üst geçit ihtiyacı hem de kaldırım ihtiyacı hasıl olmuştu. Önce üst geçit yapıldı, şimdi de buradaki insanlarımızın kullanımına sunulan kaldırımın yapımı bitmek üzere. Ağustos 2012 tarihinde ihalesi yapılan ve teslim süresi 150 gün olan bu çalışma; drenaj boruları ve dere baksları ile beraber komple bir iştir. Son derece güzel bir çalışma oldu. Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum" dedi.
Kaldırım çalışmalarının tamamlanma aşamasına geldiğini ve bir hafta sonra iş teslimi yapılacağını belirten Müteahhit Firma Yetkilisi Sebahattin Kulaksız ise, "Karayolları 7. Bölge Müdürlüğü'nün ihale ettiği yayalandırma çalışması, yağmur suyu drenajının yapılmasında sona gelindi. Burası ciddi anlamda yayalara büyük bir tehlike oluşturuyordu. Ünye'mize yakışır bir iş yapmaya çalıştık. Toplamda iş teslim süresi 150 gün belirlenmişti. Bin 600 metre uzunluğunda ve ihale bedeli toplamda 407 bin TL'dir. Süre 15 Ocak'ta doldu ancak ek işler olduğu için biraz gecikme meydana geldi. Bir hafta içinde yapılan iş karayollarına teslim edilecek" açıklamasında bulundu.
(SG-SLH-Y)

08.02.2013 15:43:47 TSI

Editör: Wan Haber