Tokat Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Opr. Dr. Arslan Erkan, eski devlet hastanelerinin yeni projelerle tekrar hizmete kazandırılacağını söyledi.
Tokat Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri olarak kasım ayında göreve başlayan Erkan, il genelindeki kamu hastanelerinin genel durumlarını değerlendirerek yapılan çalışmaları dile getirdi. Her hafta bir ilçedeki hastanede incelemelerde bulunduklarını ifade eden Erkan, Turhal, Zile ve Erbaa ilçelerinden sonra Almus Devlet Hastanesi'nde de incelemelerini sürdüreceklerini kaydetti. Tokat Devlet Hastanesi'nin 2010 yılında yeni binasına taşınması ile boşaltılan eski binaların yerine yapılması planlanan sağlık yatırımlarıyla ilgili bilgi veren Erkan, eski devlet hastanesi yerine 50 yataklı Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi planlandığını ifade ederek, "Eski devlet hastanesine ait olan taş bina yıkılmayacak, belki hizmet binası olarak kullanılacak. Diğer bina yıkılarak yerine yapılması planlanan diş hastanesi ise ihale aşamasında. Eski Recep Yazıcıoğlu Hastanesi'nin yerine Akıl ve Ruh Sağlığı Hastanesi açılması planlanıyor. Bu anlamda deprem güçlendirmesi ve tadilat işlerini yapan firma çalışmalarını tamamladığını bildirdi. Geçiş kabul aşamasına gelindi. İl Sağlık Müdürlüğü geçici kabulünü yapıp bize devredecekler. Bizlerde teşrifini yapıp hizmete açılması için gayret göstereceğiz. Genel Sekreterlik içinde bir yer arıyorduk. Akıl ve Ruh Sağlığı Hastanesi'nin bulunduğu yerin üst kısmında acilin üst kısmında yeterli yer olduğu gözüküyor. Genel Sekreterliği oraya taşıyacağız. Çünkü bizim yaklaşık 100'e yakın personelimiz olacak. Birde burası çocuk polikliniği olarak planlanmış. Açılacağı sırada biz buraya geldiğimiz için bir süre ertelendi. Bizde kısa sürede ayrılacağız ki buradaki işleyiş rahatlasın" dedi.
Valilik binasında bulunan İl Sağlık Müdürlüğü, prefabrik binada bulunan Halk Sağlığı Müdürlüğü ve Genel Sekreterlik için Eski Doğum Hastanesi'nin arsasını kullanmayı düşündüklerini ifade eden Erkan, "Yapılanmayı tamamladığımızda bu konuyu bakanlıkla paylaşacağız. Nasip olursa projelendirip bu üç kurumu oraya taşıyacağız. Eski bir bina olduğu için deprem güçlendirmesi maliyetinin yüzde 40'ına yakın bir rakam tutuyor. Sağlık Bakanlığının vizyonu değişti, tasarımları, kriterleri farklı bu anlamda eski binalarda bir şey yapmak zor. Ayrıca eski bir hastaneyi idari binaya çevirmek oldukça külfetli o nedenle restore edilerek kullanılması gündemde değil. Eski Tıp Fakültesi Hastanesini de genel sekreterlik olarak kullanabilir miyiz diye düşündük. Orası da yıkılacak bir yer. Ömrünü tamamlamış binalar kullanılacak gibi değil" diye konuştu.
Erkan ayrıca Erbaa, Niksar, Başçiftlik ve Reşadiye ilçelerinden gelen ambulansların Devlet Hastanesi'ne girebilmesi için fazladan yol kat etmede yaşadıkları sorunu aşacaklarını belirterek konuşmasına şöyle devam etti: "Göreve başladığımda bu konuyu dile getirdiler. Belediye Başkanımız ile görüştük. Hastanenin arka kısmında geçen yoldan acile direkt bir giriş yapacağız. Dolayısı ile 4 ilçemizden gelen ambulanslar şehir merkezindeki kavşağa girmeden doğrudan yan yola girerek acil servise girebilecek. Ayrıca Tokat'a ilk gelen ve bilmeyenler sıkıntı yaşamaması için şehrin bazı noktalarına hastaneye yönlendirme levhaları konulmaya başladı. Böylece hastaneye ulaşımı kolaylaştırmış olacağız" şeklinde konuştu.
(Nİ-SLH-Y)

18.12.2012 11:06:57 TSI

Editör: Wan Haber