Tokat İl Milli Eğitim Müdürü Levent Yazıcı, okullarda güvenlik açısından sıkıntı olmadığını, asıl sorunun okul dışındaki mekanlarda olduğunu söyledi.
Tokat İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından Öğretmenevi'nde basınla iletişim ve işbirliği konulu tanışma programı düzenlendi. İl Milli Eğitim Müdürü Levent Yazıcı başta olmak üzere Şube ve İlçe Milli Eğitim Müdürlerinin katıldığı toplantıda talep ve sorunlar ele alındı. Eğitim hizmetlerinin tabanda ve toplumda yayılabilmesinin iş birliği ile çalışmaya bağlı olduğunun altını çizen Yazıcı, genel amaçlarının Tokat'ta eğitim sürecini geliştirmek olduğunu söyledi. Tokat Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Kemal Özdilek ise bu çalışmanın örnek olmasını dileyerek bürokrasi ile basının bir arada çok daha güçlü noktalara doğru gideceğine inandığını kaydetti.
Bu arada İl Milli Eğitim Müdürlüğü olarak yaptıkları çalışmaları dile getiren Yazıcı, Tokat'ta okul öncesi sınıf öğretmenliği branşı dışındaki branşlarda öğretmen açığını olduğunu söyledi. Bakanlığın düzenlemeleriyle ara dönemde eş durumundan dolayı atamaların yapıldığını ifade eden Yazıcı, "Ara dönemde bakanlığımız öğretmen ataması, ilk atama veya kurumlar arası yoluyla ataması uygulaması gerçekleştirmiyor. O neden şubat döneminde atama yapılmadı. Sadece sağlık, eş durumu ve öğrenin durumu özürlerinden dolayı atama söz konusu olabildi" diye konuştu.
Bir gazetecinin Tokat'ta ki okullardaki "polis abla, polis abi" projesinin uygulamadan kaldırılması nedeni ile güvenlik zafiyeti olup olmadığı yönündeki sorusuna Yazıcı, okullarda güvenlik açısından sıkıntı olmadığını asıl sorunun okul dışında olduğunu belirterek, "Polis abi, polis abla projesinden gayet memnunduk. Fakat emniyet müdürlüğümüz kendi insan gücü planlaması çerçevesinde bakanlık ve emniyet genel müdürlüğü ile yaptıkları çalışmalar sonucunda şuan için bu uygulamayı yapamadıklarını söylediler. Milli Eğitim Müdürlüğü olarak bu konudaki talebimiz devam ediyor. Okullarda ciddi bir güvenlik sorunu olmadığını açık yüreklilikle söyleyebilirim. Okul içinde olayımız yok. Güvenlik toplantısında sorunun okulda veya okul önünde değil, farklı mekanlarda olduğu ifade edildi" diye cevap verdi.
(Nİ-SLH-Y)

18.02.2013 13:38:15 TSI

Editör: Wan Haber