Tokat Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (TESOB) Başkanı Mehmet Bekçi, Tokat'taki kahve çay ocaklarının ilin nüfusuna göre fazla olduğunu söyledi.
Tokat merkez, belde ve köyler olmak üzere 500'ün üzerinde kahve ve çay ocağının bulması sonucu kahveciler odası belediye meclisine kahvehane ve çay ocakları sayısının dondurulması için dilekçe sundu. Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan Başkan Bekçi, Tokat'ta kahve ve çay ocağı gibi tesislerinin nüfusa göre fazla olduğunu söyledi. Aynı semtte bir birine yakın yerlerde çay ocağı, kahve olması o işletmeyi açan açısında verimli olmadığını ifade eden Başkan Bekçi, "Bu nedenle hem kendisi hem de meslektaşları zarar görüyor. Bu anlamda kahveciler odasının girişimlerine katılıyorum. Oda başkanları olarak kimse fazla üyeden rahatsız olmaz ama kendi üyeleri zarar gördüğü için tahdit konusu belediyemize intikal ettirmiş. Biz de bu düşünceyi destekliyoruz" dedi.
Başkan Bekçi, Tokat merkez belde ve köylerde yaklaşık 500 kahve ve çay ocağı olduğuna dikkat çekerek kahvelerin ocakçısı ve garsonun yevmiyesini çıkaramayacak durumda olduğunu sözlerine ekledi.
(Nİ-SLH-Y)

19.02.2013 13:00:16 TSI

Editör: Wan Haber