İncirlik Üssü'nde ABD'li askerlerin mescide girip Kur'an-ı Kerim'i yırttığı iddiaları, Tokat'ta yapılan eylemle protesto edildi. Gösteride ABD bayrağı ateşe verildi.
Adana'da bulunan 10. Tanker Üs Komutanlığı'ndaki mescidin bazı ABD askerlerince yılbaşı gecesi tahrip edilip, Kur'an-ı Kerim'in parçalandığı iddiasına tepkiler devam ediyor. Tokat'ta Yeraltı Çarşısı üzerinde toplanan Tokad ve Eğitim İlke-Sen üyeleri, ellerinde dövizlerle slogan atarak eylem yaptı. Grup adına basın açıklaması yapan Eğitim İlke-Sen Yönetim Kurulu üyesi Ahmet Örs, "Emperyalist Amerika'nın ahlaksız, arsız askerleri yılbaşı gecesinde İncirlik'teki bir mescide zarar vererek Müslümanların mukaddesatına saldırma cüretinde bulunmuşlardır. Allah'ın laneti ve azabı Müslümanların mescitlerine, kitaplarına ve mazlum halklara saldıranların üzerlerine olsun. Cenab-ı Allah bu alçakları ellerimizle cezalandırmayı bize nasip etsin" dedi.
Türkiye'deki ABD ve NATO üslerinin derhal kapatılmasını istediklerini ifade eden Örs, "Mukaddesatımıza, kardeş Müslüman halklara ve bütün insanlığa musallat olan büyük şeytanla ittifak ve işbirliklerinin sonlandırılmasını istiyoruz. Siyasi ikballerini zalim Amerika ile işbirliğinde görenleri buradan uyarıyoruz. Allah zalimleri asla sevmez, zalimlerle iş tutanları affetmez. Allah'a, halkınıza ve dünya halklarına vereceğiniz hesabı düşünün. Zalim ABD güçlerini ülkeden kovun. Şunu herkes bilsin ki, biz bu hesabın peşini bırakmayacağız. İslam ve insanlık düşmanı büyük şeytan Amerika sömürücü şirketleriyle, üsleriyle, füzeleri ve aşağılık askerleriyle buralardan defolup gidene kadar mücadeleye devam edeceğiz" diye konuştu.
(Nİ-SLH-CC-Y)

17.01.2013 14:56:22 TSI

Editör: Wan Haber