Tokat Belediye Başkanı Adnan Çiçek, imar planı revizyonunda gecekonduların dönüşümlerini sağlayacak çalışmanın da yer aldığını söyledi.
Tokat Belediyesi tarafından yapılan imar revizyon çalışmalarını değerlendiren Başkan Çiçek, meclisten geçen imar planı revizyonun askıya çıkacağını söyledi. Askı süresi içerisinde gelebilecek bir takım tekliflere açık olduklarını ifade eden Başkan Çiçek, bu sürede yapılacak itirazları değerlendireceklerini belirterek, "Küçük imla hataları olabilir, yanlış anlaşılan konular olabilir. Bütün bu konuların hepsini nasip olursa askı süresi içerisinde değerlendireceğiz ve mart meclisinde en geç nisan meclisinde bunları değerlendireceğiz. İmar planı revizyonu kesinleşmiş olacak" dedi.
İmar planı revizyonunda gecekonduların dönüşümlerini sağlayacak çalışmanın da yer aldığını ifade eden Başkan Çiçek, "Yaklaşık olarak 5-6 tane mahallemizi kapsıyor. Şu ana kadar 2004 yılından günümüze kadar bütün plan tadilatlarını plan üzerine işlemiş olduk. Birçok yeni yol bağlantıları açmış olduk. Şehir içerisinde bir takım dönüşümü sağlayacak çalışmalar içeresin de bulunduk. Nasip olursa bu planın etkileri yaklaşık 1 yıl içersinde kendisini göstermeye başlayacak diye düşünüyorum. Çünkü planın getirdiği bazı hususlar var. Yani öncelikle gecekondu bölgesindeki eski yapılarımızın dönüşümü söz konusu. Birde büyük parsellerin bazı avantajlara kavuştuğuna şahit olduk. Özellikle bireysel olarak değil de, 2 bin 500 metre kare ve üzeri parsele sahip olanlarda ekstra ilave imar hakkı kazanmış oldular. Daha büyük parsellerde bu hak daha fazla artıyor. Bütün amacımız bu çalışmayı yaparken, 2005 imar planı revizyonunda olduğu gibi Tokat'ta inşaat sektörünü canlı tutmak. Tahmin ediyorum ki 2013 yılının başında yapmış olduğumuz bu düzenlemede bundan sonraki süreçte inşaat sektörüne daha fazla yansıyacaktır diye düşünüyorum" diye konuştu.
(Nİ-SLH-Y)

11.02.2013 16:36:45 TSI

Editör: Wan Haber