Tokat İl Sağlık Müdürü Yardımcısı Dr. Mahmut Coşkun, Çocuk İleri Yaşam Desteği Kursu'nun Tokat'ta bir ilk olduğunu söyledi.
Tokat Gaziosmanpaşa Üniversitesi ve Tokat İl Sağlık Müdürlüğü'nün ortaklaşa düzenlediği "Çocuk İleri Yaşam Desteği Kursu" sertifika töreni ile sona erdi. İl Sağlık Müdürü Yardımcısı Dr. Mahmut Coşkun, Çocuk İleri Yaşam Desteği Kursu'nun Tokat'ta bir ilk olduğunu söyledi. Çocuk hastalıkları uzmanları ile üniversite ve devlet hastanesi acil servisinde 18 hekimin katıldığı 4 günlük kurs sonunda sınav yapıldığını belirten Coşkun, "Pratik ağırlıklı kursa katılanlar memnun ayrıldı. Acil olarak hastaneye getirilen çocuklara yaklaşım anlamında bu kurs önemli kazanımlar sağladı. Eminim Tokat'ta çocuklar daha güvende bundan sonra" dedi.
GOÜ Tıp Fakültesi Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Anabilim Dalı Başkanı Yrd. Doç. Dr. Resul Yılmaz ise hastaneye acil olarak getirilen çocuk hastalara ambulans hekimleri ya da acil servis personelinin nasıl müdahalede bulunması gerektiği yönünde eğitimlerin devam etmesini planladıklarını ifade ederek, "İnşallah çocuklar zor durumda kalmaz. Kalırsa da daha tecrübeli ve deneyimli kişiler tarafından müdahale edilecektir" diye konuştu.
GOÜ Tıp Fakültesi'nde yapılan sertifika dağıtım programında katılımcılara sertifikalarını İl Sağlık Müdür Yardımcısı Dr. Mahmut Coşkun, GOÜ Tıp Fakültesi Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Anabilim Dalı Başkanı Yrd. Doç. Dr. Resul Yılmaz, GOÜ Tıp Fakültesi Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Erhan Karaaslan tarafından verildi.
(Nİ-SLH-Y)

15.02.2013 16:02:25 TSI

Editör: Wan Haber