Tokat Belediyesi tarafından 2012 yılının son günü Yeşilırmak üzerine yaptırılan 7. köprü ve kavşak törenle hizmete açıldı.
Tokat şehir merkezini Behzat Bulvarı'ndan Karşıyaka bölgesine bağlayacak olan Gazi Osman Paşa Köprüsü ve kavşak açılış töreni Vali Mustafa Taşkesen başta olmak üzere protokolün katılımı ile yapıldı. Törende THK organizesinde Gıj Gıj Tepesi'nden atlayan yamaç paraşütçüleri dikkat çekti. 4 paraşütçüden birisi yeni açılan kavşak yakınlarındaki yola diğerleri ise stadyuma başarılı iniş yaptı. Törende konuşma yapan Tokat Belediye Başkanı Adnan Çiçek, 2007 yılından bugüne kadar Yeşilırmak üzerine yapılan 7. köprünün açılışını yaptıklarını söyledi. 3 milyon TL'ye mal olan köprü ve kavşağında hayırlı olmasını dileyen Başkan Çiçek, "Atalarımız Selçuklular döneminde tarihi taş köprüyü, cumhuriyet döneminde bir köprü daha yapılmıştı. Bugün gelinen noktada 7. köprüyü açıyoruz ve tarihi Hıdırlık Köprüsü'nü yayaların geçişine bırakacağız. Artık şehrimizde Karşıyaka Bölgesine geçiş rahatlamış olacak. Bugün açılışını yaptığımız köprü birçok bölümden oluşuyor. Stat arkasında dere ve yolun güvenliğini sağlayacak çalışma yaptık. 40 metre uzunluktaki köprüde iki tane kavşak oluşturduk" dedi.
Başkan Çiçek, artık Niksar istikametinden gelen araçlarında yeni kavşağı kullanarak Behzat Bulvarı'nı kullanabilecek olması nedeniyle trafiğin bir nebze olsun rahatlayacağını söyledi. TEDAŞ Köprüsü'nün yanına bir köprü daha yaparak kavşağın çapını büyüteceklerini ifade eden Başkan Çiçek, Büyük Otel yanına da 2013 yılı içerisinde ilave bir köprü yapacaklarını sözlerine ekledi. AK Parti Tokat Milletvekili Zeyid Aslan ise Çevre Yolu açılışının ardından yeni bir köprü ve kavşak açılışı ile şehir içi trafiğin önemli derecede rahatlayacağını söyledi. Güvenlik açısından kapalı olan Garnizon Komutanlığı arkasındaki yolunda gerekli izinlerin alınarak açılmasını temenni eden Aslan, Behzat Bulvarı ile Tokat'ın ikinci bir alternatif yola kavuşabileceğini belirterek, "Yol medeniyet, su hayat diyoruz. Tokat'ın 60 yıllık içme suyunu karşılayacak Bağdaş Barajı'nın da projesi tamamlanmış olacak" diye konuştu.
Yapılan konuşmaların ardından İl Müftüsü Abdurrahman Koçak'ın yaptırdığı duanın ardından Gazi Osman Paşa Köprüsü ve Kavşağı törenle hizmete açıldı.
(Nİ-SLH-Y)

31.12.2012 14:50:14 TSI

Editör: Wan Haber