Tokat'ta AK Parti iktidarı döneminde hız kazanan çalışmalarla yaklaşık 50 milyon TL'ye mal olan çevre yolunda çalışmalar bitti.
Tokat'ta uzun yıllardır projesi raflarda bekleyen ve 2004 yılında çalışmalara başlanan çevre yolunda başta istimlak olmak üzere birçok sorun yaşandı. Projesi değiştirilen ve beklenmeyen aksaklıklar nedeni ile söz verilen sürelerde tamamlanamayan çevre yolu, 2012 yılı sonu itibarıyla açılışa hazır hale getirildi.
14 Aralık 2012 Cuma günü Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım tarafından açılması planlanan çevre yolunda, AK Parti Tokat İl Başkanı Eyüp Eroğlu basın mensuplarına açıklamalarda bulundu. AK Partili Eroğlu, yaklaşık 8 kilometrelik çevre yolunun karayollarının bölünmüş yol ağına girdiğini söyledi. Tokat'ın dağlarla çevrili olması nedeni ile çevre yolunun zorlu şartlarda yapıldığını ve birtakım gecikmelerin yaşandığının altını çizen Başkan Eroğlu, "Özellikle kamulaştırma problemi yolun bu hale gelmesinde çok mani olan nedenlerden bir tanesi idi. Ama hamdolsun bu sorunlarda çözüldü. Bugün yolumuz açılışa hazır hale geldi. Hayırlı uğurlu olmasını diliyorum" dedi.
Tokat-Niksar karayolunda duble yol çalışmaları için ihaleye başvuruların alındığını ve firmaların yeterliliklerinin incelendiğini ifade eden Başkan Eroğlu, "Tokat-Niksar karayolunda çalışmaların 2013 yılının ilk 6 ayında yasal prosedürün biterek çalışmaların başlamasını temenni ediyoruz. Zile-Alaca yolu bölünmüş yol ağına alınmış durumda. Buranında ihalesi 2013 yılında yapılacak. Tokat'tan Ankara'ya 420 kilometre olan yol bu yolun tamamlanması ile beraber 360 kilometreye düşecek. Ayrıca Sivas yolunda hava şartlarının düzelmesi ile birlikte Çamlıbel'den itibaren Tokat'ın girişine kadar sıcak asfalta kavuşacak. Artık çevre illeri bize bağlayan yolların sıcak asfalta kavuşacak olması başka bir gelişme olsa gerek diye düşünüyorum" diye konuştu.
(Nİ-GKH-Y)

11.12.2012 14:01:25 TSI

Editör: Wan Haber