Boğaziçi Üniversitesi Öğretim Görevlisi Prof. Dr. Bülent Himmetoğlu, turizm nerede konuşulursa konuşulsun "Turizm şart mı?" sorusunun sorulması gerektiğini söyledi.
Tower Otelde "Tokat ve Sürdürülebilir Turizmi" konulu seminer Boğaziçi Üniversitesi Öğretim Görevlisi Prof. Dr. Bülent Himmetoğlu tarafından verildi. Seminer öncesinde İl Turizm ve Kültür Müdürü Abdurrahman Akyüz'ün konuşmasının ardından kürsüye gelen Vali Mustafa Taşkesen, turizm denildiğinde Tokat'ın zengin Anadolu hazinesinin mütevazi birazda mahcup incilerinden birisi olduğunu söyledi. Turizmde herkesin taşın altına elinin koyması gerektiğini ifade eden Vali Taşkesen, "Halkın iştirak etmediği, halkın kazanmadığı turizm hareketinin sürdürülebilir olmadığının altını çizmiş olayım. Turizm olması için farklı neyiniz var onun orta olması lazım. Taşhan Amasya'da da var. Buna benzer hanlar, hamamlar, zaviyeler birçok yerde var. Farkımızı ortaya koymamız lazım diye düşünüyorum. Turistin gezeceği program yapmanız, otantik olmanız lazım. Tuvaletlerinizi bile çok temiz olması lazım. Tokat'ın bu konuda enteresan bir konumu var. Bin 600 yılında yapılmış 'Sık dişini helası' var. Biz onu onaracağız. Bunun yanında çağdaş bir de müze açmayı düşünüyoruz. Bin 600 yıllık bir eserle çağdaş bir eser yan yana yetiştirmeye çalışacağız" dedi.
Boğaziçi Üniversitesi Öğretim Görevlisi Prof. Dr. Bülent Himmetoğlu ise seminerde Türkiye'de yapılan turizm projelerinde yapılan çalışmaları katılımcılar ile paylaştı. Hümmetoğlu, turizm nerede konuşulursa konuşulsun "Turizm şart mı?" sorusunun sorulması gerektiğini söyledi. Tokat'ın bu soruyu kendine sormamış olan yörelerden birisi olduğunu ifade eden Himmetoğlu, "Ama bir heves, iyi niyet var. O iyi niyeti 3 sene öncede biz görmüştük. Bu gelişimizde sabahtan beri 3 saat içinde o iyi niyetin temsilcileri ile yaptığımız görüşmede halen onun var olduğunu görüyoruz. Ama o iyi niyetin neye dayalı olduğuna dair elimizde kanıt yok. Umarım o kişilerin vardır. Turizm adına bir şey yapmadan bu sorulara cevap aramamız lazım" diye konuştu.
Seminere Tokat Valisi Mustafa Taşkesen, Tokat Belediye Başkanı Adnan Çiçek, GOÜ Rektörü Prof. Dr. Mustafa Şahin, ilçe belediye başkanları, daire müdürleri ve sivil toplum örgütü temsilcileri katıldı.
(Nİ-SLH-Y)

13.12.2012 16:31:13 TSI

Editör: Wan Haber