Tokat Belediye Başkanı Adnan Çiçek, trafik sorununun çözümüne ilişkin olarak büyük ölçekli çalışmaların bitmek üzere olduğunu kaydetti.
Tokat Belediye Başkanı Adnan Çiçek, Gaziosmapaşa Köprüsü ve kavşak çalışmalarını Tokat Belediye Başkan Yardımcısı Mustafa Bandırmalı, Fen İşleri Müdürü Gürcan Altunkara ile yerinde inceledi. Başkan Çiçek, şehirde trafik sorununun çözümüne ilişkin olarak büyük ölçekli çalışmaların devam ettiğini kaydetti. Çevre Yolu açılışının Tokat için tarihi bir gün olacağını belirten Başkan Çiçek, 1980'den bugüne halkın beklentilerinin gerçekleşmiş olacağını söyledi. Belediye olarak ayrıca Gaziosmanpaşa Köprüsü iki tane kavşak ve kanal üzeri kapama çalışmalarıyla ilgili olarak ta artık sona geldiğini ifade eden Başkan Çiçek, "2013 yılına bu yeni köprüyle birlikte girmiş olacağız. Bu bölgede çok büyük ölçekli çalışmalarımız oldu. Buradaki temel amacımız şehir merkezini Karşıyaka'ya direk bağlamak. Bunun için yapmış olduğumuz çalışmalar kapsamı neticesinde Gaziosmanpaşa Köprüsü, Behzat Deresi kapama inşaatı ile iki tanede kavşak inşaatımız vardı. Ayrıca kümbet bölgesinde Meteoroloji altında yol genişletme duvar çalışmamız ve jandarma arkasında kalan kısımda da kavşağın rahatlatılması amacıyla o bölgede de çalışmalarımız vardı. Bunların hepsinde ciddi şekilde mesafe almış durumdayız" dedi.
Asfalt ve ışıklandırma çalışması yapmak suretiyle stadyum arkasındaki bölgede bir tane köprü iki tanede büyük kavşak oluşturacaklarını ifade eden Başkan Çiçek, "Burası karayolları standartlarına göre de son derece uygun, gidiş geliş olacak şekilde Karşıyaka'yı Behzat Bulvarı'na bağlamış olacağız. Işıklandırma, refüj düzenleme ve ağaçlandırma çalışmalarıyla inşallah yeni yıla yeni köprü ve kavşağımızla birlikte gireceğiz. Tokat'ımız için Tokat trafiği için hayırlı uğurlu olsun" diye konuştu.
(Nİ-SLH-Y)

13.12.2012 15:44:21 TSI

Editör: Wan Haber