2012 yılı boyunca Çankaya Belediyesi'nin ilçenin yirmi farklı yerinde bulunan Toplumsal Dayanışma Merkezleri'nden (TODAM) 5 bin kursiyer yararlandı.
Tüketici hakları, kanser erken teşhis ve tedavi yöntemleri gibi konularda düzenlenen seminerlerin yanı sıra dans derslerinden ebru çalışmalarına kadar pek çok alanda kurs düzenlenen TODAM'larda en çok yabancı dil dersleri ilgi gördü. İngilizce dil derslerinden 960 kişi yararlanırken, resim derslerine 760, bilgisayar işletmeciliği derslerine ise 308 öğrenci katıldı.
Toplumun gereksinimleri doğrultusunda eğitim, dayanışma ve üretim merkezi olmayı sürdüren TODAM'larda, Türk sanat müziği eğitiminden 280 kursiyer yararlanırken 225 kişi de dijital fotoğrafçılık dersleri aldı. Takı tasarımı, diksiyon, enstrüman, rölyef, kırkyama, dikiş gibi pek çok alanda verilen eğitimlerden de onlarca öğrenci yararlandı.
Yıl boyunca, düzenli olarak film gösterimlerinin yapıldığı TODAM'larda çocuklar da unutulmadı. Okul çağındaki çocuklara etüt derslerinin verildiği TODAM'larda, daha küçük yaş grupları için de masal ve oyun odaları eğitmenler eşliğinde hizmet verdi. Çocuklar için Ankara'nın tarihi ve turistik yerlerini kapsayan çok sayıda gezi de düzenlendi.
Çankaya Belediye Başkanı Bülent Tanık, TODAM'lardaki çalışmaların yeni toplumcu belediyecilik anlayışları doğrultusunda süreceğini vurgulayarak, "Belediyemizin kültür ve sanat etkinliklerini TODAM'lara yani mahallelere taşıyarak, bireyi toplumla buluşturabilmeyi amaçlıyoruz. Meslek edindirme kurslarımızla istihdam olanağı yaratmak, özellikle kadınları yaşamın içinde görebilmek bizim için çok önemli" dedi.
(BK-ÖZ-Y)

24.01.2013 15:11:46 TSI

Editör: Wan Haber