Toç Bir-Sen Sakarya Şubesi Kadın Kolları Başkanlığı tarafından Adapazarı Orman Bölge Müdürlüğü'nde, "Kanser Bilinçlendirme ve Tarama" konulu program yapıldı.
Toç Bir-Sen Sakarya Şubesi Kadın Kolları Başkanlığı, günümüzde yaygınlaşmaya başlayan kanser hastalığı hakkında, "Kanser Bilinçlendirme ve Tarama" konulu bilgilendirme programında bayan üyelerini bir araya getirdi.
Düzenlenen programa Toç Bir-Sen Sakarya Kadın Kolları Başkanı Seyide Demirel, Kadın Kolları Sosyal İşler Sekreteri Süheyla Kaçar, AK Parti Sakarya Kadın Kolları Başkan Yardımcısı Aygül Bakkaloğlu, Sakarya Kanser Erken Teşhis, Tarama ve Eğitim Merkezi (KETEM) sorumlu doktorlarından Dr. Deniz Yerlikaya, sorumlu hemşire Gülhan Yazıcı, Kurum çalışan bayanları ve Toç Bir-Sen üyeleri katıldı.
Seminere konuşmacı olarak katılan Dr. Deniz Yerlikaya ve ekibi tarafından kanser hastalıkları hakkında bilgilendirme broşürleri dağıtıldı ve slayt eşliğinde, kadınlarda sık görülen meme kanseri ve rahim kanseri konusu işlendi.
Seminere katılan bayanlar soru sorma imkânı da bulurken, KETEM'de taramaların ücretsiz olduğuna değinen Dr. Deniz Yerlikaya tüm bayanları KETEM'e davet etti.
Toç Bir-Sen Sakarya Şubesi Kadın Kolları Başkanı Seyide Demirel, "Ülkemizde sıkça görülen kanser hastalığı ile ilgili erken teşhisin ne kadar önemli olduğunu bugün bir kez daha öğrendik. En yakın zamanda Ketem'i ziyaret ederek Kurumdaki arkadaşlarımızla birlikte kanser taramasını yaptıracağız" dedi.
Toç Bir-Sen Sakarya Kadın Kolları Başkanı Seyide Demirel konferans sonunda Dr. Deniz Yerlikaya'ya ve ekibine fidan hediye etti.
(SC-UU)

19.12.2012 13:50:47 TSI

Editör: Wan Haber