İlhan Siyahtaş

İlk olarak KOSGEB İl Müdürü B. Emre Yörük’ü ziyaret eden Komite Üyeleri başta Girişimcilik eğitimleri olmak üzere birçok konu hakkında fikir alışverişinde bulundular. 

En kısa zamanda Van Ticaret ve Sanayi Odası’nda iki Girişimcilik kursu açma sözü alan Genç Girişimciler İcra Komitesi ayrıca geçen ay yaptıkları girişim sonucu Erciş Ticaret ve Sanayi Odası’nda girişimcilik kursu açılmasını sağlayan Yörük’e teşekkür ettiler. 


Daha sonra DAKA Genel Sekreteri Dr. Emin Yaşar Demirci’ yi makamında ziyaret eden komite üyeleri Van’da üretime yönelik neler yapılabileceği konusunda Demirci’den fikirler aldılar. Demirci, gençlerin mutlaka üretim konusunda öncü olmaları gerektiğini ve kentin üretime yönelik girişimlerin az olmasının büyük eksiklik olduğunu söyledi.  İcra Komitesi Başkanı Eren Görsel Gören ise başta ortaklık kültürünün geliştirilmesi olmak üzere kentte üretimin artırılması ve kalifiye eleman konularında projelerinin olduğunu belirterek DAKA’dan bu konularda destek beklediklerini ifade etti. Son olarak Demirci’den tam destek alan İcra Komitesi Üyeleri Mayıs ayında düzenlenecek olan olağan toplantılarına Demirciyi’de davet ettiler.

Ayrıca Genç Girişimciler İcra Komitesi öncülüğünde Van Ticaret ve Sanayi Odası’nda açılan Sürekli Eğitim Merkezi’nde KOSGEB ve DAKA yetkililerinin katılımı ile bilgilendirme seminerleri ve eğitimler verilmesi konusunda da işbirliği yapıldı.
Genç Girişimciler İcra Komitesi Üyeleri son olarak MÜSİAD Van Şubesi Başkanı Kerem Baynal ve Yönetim Kurulu ile görüştü. Oldukça verimli geçen ziyarette Van’daki STK’ların kentin ekonomik çıkarları başta olmak üzere sosyal, ekolojik ve kent yaşamını ilgilendiren her konuda birlikte hareket etmeleri noktasında geniş katılımlı bir toplantı düzenlemeyi kararı alındı. 


“Van İçin Hep Beraberiz” sloganını kullanarak Van Ticaret ve Sanayi Odası öncülüğünde kentteki tüm STK’ların bir araya gelmesi ile ilgili ilk adımın atıldığı ziyarette ayrıca ortaklık kültürünün geliştirilmesi ve kalifiye işgücü konularında işbirliği yapılması kararı alındı. 

Ziyaretlere Genç Girişimciler İl İcra Komitesi Başkanı Eren Görsel Görmen, Başkan Yardımcıları Necip Oflas ve M. Seyhan Demir ile Komite Üyeleri Adnan Ertürk, Oğuz Yörük, Umut Beyazağaç ve Van TSO Yönetim Kurulu Üyesi Diyaeddin Aldındal da katıldı.

 

Editör: Wan Haber