Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB), 'Türkiye'nin Geleceğine Katkı Veriyor' projesi kapsamında, Adıyaman'da 16 derslikli Anadolu lisesi, 200 kişilik öğrenci pansiyonu ile kapalı spor salonu yaptırıyor.
TOBB tarafından Adıyaman'da yapılacak olan 16 derslikli Anadolu lisesi, 200 kişilik öğrenci pansiyonu ve kapalı spor salonu için TOBB Genel Merkezi'nde Adıyaman Valiliği ve TOBB arasında protokol imzalandı. Protokol imza törenine; Adıyaman Valisi Mahmut Demirtaş, TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, AK Parti Grup Başkanvekili Ahmet Aydın, Adıyaman milletvekilleri Mehmet Erdoğan, Murtaza Yetiş, Salih Fırat, Adıyaman Belediye Başkanı M. Necip Büyükaslan, Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Mustafa Uslu, Ticaret Borsası Başkanı Mahmut Fırat, Adıyamanspor Kulüp Başkanı Hüseyin Koç, TOBB Yönetim Kurulu üyeleri ve davetliler katıldı.
Hayırlı olması temennisinde bulunan Vali Demirtaş, "TOBB, Türkiye'nin geleceğine büyük katkı vermektedir. Bugün de bu katkılarından birisini Adıyaman ilimize yapmaktadır. Çocuklarımıza bugün güzel bir eğitim verirsek, geleceklerini de iyi hazırlamış oluruz. Unutulmamalıdır ki, insana yapılabilecek en büyük yatırım eğitim yatırımıdır. Ülkelerin gelişmişlik düzeylerine baktığımızda eğitime büyük önem verdiklerini görüyoruz. Türkiyemizin de koyduğu büyük hedeflere ulaşmak ancak eğitimli insanlarla mümkün olacaktır. Bugün sosyal sorumluluk çerçevesinde eğitime yapmış oldukları katkılarından dolayı, başta Sayın Başkanımız olmak üzere, TOBB yönetimine ve onların çok değerli üyelerine teşekkür ediyor, TOBB'un buna benzer eğitim yatırımlarının da devamını diliyorum" dedi.
Adıyaman'da hayırlı bir işe imza atmak için bir araya geldiklerini ifade eden TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu ise, "Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği olarak Adıyamanımıza 16 derslikten oluşan bir Anadolu lisesi, 200 öğrenci kapasiteli pansiyon ve kapalı spor salonundan oluşan büyük bir eğitim kompleksi inşa edeceğiz. 1999 yılında 16 derslikli TOBB Adıyaman Merkez İlköğretim Okulu'nu Adıyamanımıza kazandırmıştık. Adıyaman'a eğitim kompleksi yapmamızın önemli bir sebebi var. Bizim için en kıymetli yatırım, eğitim için yapılan yatırımdır. Çünkü insana yapılan yatırım en büyük yatırımdır. Bakın şunu özellikle vurguluyorum; dünyada her yatırımın riski vardır. Her yatırımdan zarar edebilirsiniz. Ama insana yapılan yatırımdan, eğitime yapılan yatırımdan asla zarar etmezsiniz. Bugün protokolünü imzaladığımız bu eğitim yatırımının Adıyaman ilimize hayırlı olmasını diliyorum" diye konuştu.
Birlik ve beraberlik içerisinde neler yapılabilirin en güzel örneğini burada gördüklerini kaydeden AK Parti Adıyaman Milletvekili Ahmet Aydın, "Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği eğitim alanında çok güzel yatırımlar yapmakta. Daha önce ilimize bir okul kazandıran bu kurum bugün de 16 derslikli Anadolu lisesi, 200 öğrenci kapasiteli bir pansiyon ve kapalı spor salonunu ilimize kazandıracaklar. Bu vesileyle başta TOBB Başkanı Rıfat Hisarcıklıoğlu'na, TOBB'un çok değerli yönetim kurulu üyelerine ve bu süreçte bu okulun ilimize kazandırılması yönündeki çabalarından dolayı Sayın Valimize, Belediye Başkanımıza, milletvekili arkadaşlarımıza, ATSO Başkanımıza, Ticaret Borsası Başkanımıza ve basınımıza teşekkür ediyorum" şeklinde konuştu.
Adıyaman Belediye Başkanı M. Necip Büyükaslan da, Adıyaman'a özellikle eğitim alanında yapılacak olan her türlü yatırıma destek olacaklarını belirterek, en hayırlı yatırımların başında eğitime yapılan yatırımın geldiğini dile getirdi.
ATSO Başkanı Mustafa Uslu ise, "Sayın Başkanımız odamızın açılış töreninde, Adıyaman'a bir okul müjdesini vermişti. Bugün o okulumuzun protokolünü gerçekleştirdik. İnşallah okulumuzun temel atma töreninde de aynı mutluluğu ve onuru yaşarız. Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği ülke genelinde bu ve buna benzer hayırlı işlere imza atmakta. İl olarak birlik ve beraberlik içerisinde neler yapabileceğimizin en güzel örneğini bugün burada görmüş olduk. Bu süreçte emeği geçen herkese teşekkür ediyorum" ifadelerini kullandı.
Düzenlenen imza töreninin ardından, heyet birlikte resim çektirdi.
(AHM-SO-Y)

29.01.2013 14:05:43 TSI

Editör: Wan Haber