Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Ahi Evran Külliyesi'nin yapımı için 7 milyon lira destek verdi.
Ankara'da yapılan imza töreni ile 7 milyon lira Kırşehir'in kasasına girdi. Kırşehir Belediyesinin hazırladığı proje ile Ahi Evran Cami'nin de içinde yer aldığı alana yapılacak olan külliye'nin çalışmaları geçtiğimiz yaz ayında başlamıştı.
Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Külliye Projesine 7 milyon lira Destekte bulunacağını açıkladı. Ankara'da bulunan Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği binasında düzenlenen törenle 7 milyon liralık destek için protokol imzalandı. Törene, Gümrük ve Ticaret Bakanı Hayati Yazıcı, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Başkanı Rıfat Hisarcıklıoğlu, TESKOM Başkanı Abdulkadir Akgül, Kırşehir Valisi Özdemir Çakacak, AK Parti Kırşehir Milletvekilleri Abdullah Çalışkan ve Muzaffer Arslan, Kırşehir Belediye Başkanı Yaşar Bahçeci, Kırşehir Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Müfit Göçen ile birlikte oda üyeleri katıldı.
Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Başkanı Rıfat Hisarcıklıoğlu yaptığı konuşmada, külliye çalışmalarına neden destek verdiklerini açıkladı. Türkiye Esnaf ve Sanatkarlar konfederasyonu Başkanı Abdulkadir Akgül, "bizden maddi destek istendiğinde bu talebi reddettik, ancak Bakanımızın talimatları bize ulaşınca gereken desteği yerine getirdik" dedi.
Belediye Başkanı Yaşar Bahçeci'de Külleyinin öneminden bahsederken, proje görüntüleri eşliğinde yapılacak çalışmaları katılımcılara anlattı. Törende Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Başkanı Rıfat Hisarcıklıoğlu'nun, Bakan Yazıcı'ya ''Ahi baba'' şeklinde hitap etmesi, Bakan Yazcıyı da sevindirdi.
Yapılan törenin ardından Bakan Hayati Yazıcı basın mensuplarının sorularını yanıtladı.
(EÖ-ZB-Y)

24.01.2013 12:24:40 TSI

Editör: Wan Haber