TOBB Genç Girişimler Kurulu Doğu Anadolu Bölge Başkanı Mahmut Köroğlu başkanlığındaki Vanlı genç işadamları, ilk olarak Bursa Valisi Münir Karaloğlu’nu makamında ziyaret ettiler. Vanlı işadamlarının gerçekleştirdiği ziyarette duyduğu memnuniyeti dile getiren Vali Karaloğlu, Bursa’nın tarihi ve ekonomisi hakkında bilgi verdi.


Vali Karaloğlu’nun kendilerine gösterdiği ilgi ve alakadan dolayı duydukları memnuniyeti ifade eden Van Genç Girşimciler Kurulu üyeleri ise, Van’daki yatırımlar hakkında Vali Karaloğlu’na bilgi verdiler. Vanlı işadamları, ayrıca Vali Karaloğlu’ndan Bursalı sanayicilerin Van’a yatırım yapmalarını teşvik etmesini istediler.


Vanlı Genç Girişimciler, Vali Karaloğlu’na üzerinde Urartuca ismi yazılı olan plaket takdim ettiler. Daha sonra Vali Karalğlu’nun Van Genç Girişimciler Kurulu üyelerinin onuruna verilen öğlen yemeğine geçildi.


Vali Karaloğlu’nun verdiği yemeğin ardından genç girişimciler, Bursa Ticaret ve Sanayi Odası’na geçtiler. Van heyeti, Bursa Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı ve aynı zamanda Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Yönetim Kurulu Üyesi olan İbrahim Burkay’ı ziyaret ettiler. Burkay, odanın üye ve şirketleri hakkında bilgi verdi. Van Genç Girişimciler Kurulu üyelerinin Van’a davet ettiği Burkay, davete icabet edeceğini söyledi. Yaklaşık bir saat süren görüşmenin ardından Van Genç Girişimciler Kurulu üyeleri, Burkay’a Osmanlı döneminde kullanılan mektupluk takdim ettiler.
Van Genç Girişimciler Kurulu üyeleri, daha sonra Demirtaş Organize Sanayi Bölgesi’ne (DOSAM) geçtiler. DOSAM yetkilileri tarafından organize sanayi bölgesindeki fabrika ve sağlanan istihdam hakkında brifing alan Van Genç Girişimciler Kurulu üyeleri; su, elektrik ve doğalgazın bir merkezde kontrol edildiği Scada Merkezi’ni de gezdiler. Demirtaş Organize Sanayi Bölgesi’nde faaliyet gösteren Levent Eski’ye ait fren sistemlerinin üretildiği fabrika ile Özer Boyalıklı’ya ait kumaş dokuma ve boyama fabrikasını gezdiler.


Merkezi Van’da bulunan tur operatörü Ayanıs Turizm organizasyonu ile gerçekleştirdikleri Bursa iş gezisini tamamlayan Van Genç Girişimciler Kurulu üyeleri, ardından İstanbul’a döndüler. Bugün sabah saatlerinde ise Elite Word İstanbul Otelleri Yönetim Kurulu Üyesi Emel Elik’in de katıldığı kahvaltılı basın toplantısı düzenlendi.


Burada bir açıklama yapan Türkiye Seyehat Acenteleri Birliği Doğu Anadolu Bölge Başkanı Abdullah Tunçdemir, bu yıl turizm sezonunu ‘Van’ı Van’da görmek güzel’ sloganı ile açacaklarını ifade etti. 15 Nisan’da açacakları turizm sezonunda herkesi Van’a beklediklerini söyleyen Tunçdemir, herkesten destek beklediklerini belirtti.


Elite Word Otelleri Yönetim Kurulu Üyesi Emel Elik ise, bu yıl Van’a gerek dış ve gerekse iç pazarda ciddi bir talep olduğunu kaydetti. Geçmiş yıllardan süre gelen tedirginliğin ortadan kalkmasıyla birlikte doğuya olan ilginin arttığını söyleyen Elik, açılım sürecin mutlaka devam etmesi gerektiğini dile getirdi. Bu yıl özellikle İtalya ve Japon firmalarının turlar düzenleyeceklerini kaydeden Elik, “Bizim amacımız kongre ve toplantıları Van’a getirmektir. Bu yıl 5 toplantımız var. Van’ı pazarlayacak ve tanıtacak işler yapmamız gerekir. Ermenistan, İran ve Kuzey Irak bizim için çok önemli ve biz bunun çalışmalarına başladık’’ dedi.


Düzenlenen iş gezisine TOBB Van Genç Girişimciler Kurulu Doğu Anadolu Bölgesi Başkanı Mahmut Köroğlu’nun yanı sıra Van Genç Girişimciler Kurulu Başkan yardımcıları Turan Cacim, yönetim kurulu üyeleri Ayhan Fidan, Zeki Bukay, Necip Oflas, Sibel Cacim Saatçıoğlu, Mehmet Canpolat ile iş kadını Gülseven Yurtpay ve Türkiye Seyahat Acenteleri Birliği Doğu Anadolu Bölge Başkanı Abdullah Tunçdemir katıldı.

tobb.jpg

tobb-001.jpg

tobb-002.jpg

tobb-003.jpg

Editör: Wan Haber