Çanakkale Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Kemal Karakaş, "Organize Sanayi Bölgesi'ne 2015'e yetişecek şekilde TOBB'a bağlı 2 fakülteli bir üniversite yapmayı planlıyoruz. Ses getirecek bir üniversite projemiz var" dedi.
ÇTSO Başkan Yardımcısı Kemal Karakaş, "ÇTSO olarak yoğun bir tempoda çalışıyoruz. Ciddi manada değişik projeler üretmeye devam ediyoruz. Bazı projelerimiz hayata geçti, bazılarında ise hazırlıklar sürüyor. ÇTSO olarak bursa çok önem veriyoruz. Üniversite şehri olmak için çok farklı çalışmalar yapmalı. Çanakkale'de valimize teşekkür ediyoruz. Organize Sanayi Bölgesi'ne 2015' e yetişecek şekilde TOBB'a bağlı olarak 2 fakülteli bir üniversite yapmayı planlıyoruz. Ses getirecek bir üniversite projemiz var. Eski ve hala kullandığımız bir oda binamız var. Onu da bir Çanakkale Evi'ne dönüştürmeye çalışıyoruz. Biz kente artı değer katmak için çalışıyoruz. Binamız güzel ve çalışmalar sürüyor" şeklinde konuştu.
Konuk olduğu bir radyo programında, Çanakkale kamuoyunda tartışması devam eden yat limanı konusuna da değinen Kemal Karakaş şunları söyledi:
"Bir sivil toplum kuruluşuyuz ve 5 bin üyemiz var. Deniz bandımız şu an çok uygun ama yat limanımız yok. Önceliklere bakarsak, ilk olarak turizm denmiş. Biz de bu konuyla alakalı olarak bir yat limanı projesi sunduk. İzmir'de 17 tane yat limanı ihalesi yapıldı. Biz de Çanakkale olarak, en yakın zamanda bir yat limanı yapmak istedik. Bu konuda Çanakkale'de çok ciddi ihtiyaç var. Belediye başkanımızın seçim beyanlarında da bu proje var. Yapılıp yapılmamasına halkımız karar verecek. İhtiyaç duyuluyorsa, biz görevimizi yaptık. Çanakkale istiyorsa, zaten yapacaktır. ÇED raporumuz hazırdır ve bu Çanakkale'nin projesidir, ÇTSO projesi değildir. Kruvaziyer liman konusunda yaptığım her konuşmada bunu dillendiriyorum. Bu şehre bir kruvaziyer limanı yapılmalı. Elimizde Troia diye bir değer var. Bir yarımadamız var ve Assos'umuz var. İki tane adamız var. En batı noktadayız Kazdağlarımız ve İda'mız var. Ancak kruvaziyer limanımız yok. Ne yazık ki Çanakkale bundan yararlanamıyor. Bu şehre büyük gemiler yanaşamıyor. 'Neden yapamıyoruz' konusuna gelirsek, biz il olarak 'az olsun bizim olsun'la yaşıyoruz. Hani yaşlılar vardır, hiçbir şeylerini atmazlar, işte biz de onlar gibiyiz."
(GD-MŞ)

07.01.2013 14:28:48 TSI

Editör: Wan Haber