Elazığ Ticaret ve Sanayi Odası (TSO) Yönetim Kurulu Başkanı Ali Şekerdağ ile Elazığ Ticaret Borsası Başkanı M.Ali Dumandağ'ın girişim ve talepleri üzerine Karakoçan ilçesine Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) tarafından imam hatip lisesi ve yurt kompleksi yapılacağı belirtildi.
TOBB tarafından yapılacak olan yatırım ile ilgili protokol Elazığ Valisi Muammer Erol, Ak Parti Elazığ milletvekilleri, Belediye Başkanı M.Sümeyman Selmanoğlu, Elazığ TSO Meclis Başkanı Nuri Önal, Elazığ TSO Yönetim Kurlu Başkanı Ali Şekerdağ, TB Başkanı M.Ali Dumandağ, Elazığ TSO ve Ticaret Borsası Yönetim Kurulu üyelerinin katılımı ile TOBB'da düzenlenen törenle imzalandı. İmza töreninde konuşan TOBB Başkanı Rıfat Hisarcıklıoğlu "Elazığ bizim için önemli. Elazığ insanı bizim için önemli. Elazığ geçmişten bu yana bir önemli medeniyet şehridir. Elazığ'ın halk arasındaki adı da Elaziz'dir. Elaziz bolluk ve bereketi temsilen "Azığı bol il" demektir. Elazığ insanının yani Gakgoşların meziyetleri de hep göğüs kabartmıştır. Gakgoş sadece ağabey, ata, arkadaş demek değildir. Yiğitliğin, dürüstlüğün, adaletin ve cömertliğin de adıdır. Önümüzdeki süreçte de Elazığ coğrafi konumu, avantajları ve müthiş insan kalitesi ile; hem Doğu Anadolu Bölgesi'nin kalkınmasında, hem de ülkemizin kalkınmasında çok önemli bir rol oynayacak. İşte bu süreçte bizim vazifemiz de Elazığ'a, Elazığ insanına yatırım yapmaktır. Çünkü insana yapılan yatırım en büyük yatırımdır. Bakın şunu özellikle vurguluyorum. Dünyada her yatırımın riski vardır. Her yatırımdan zarar edebilirsiniz. Ama insana yapılan yatırımdan, eğitime yapılan yatırımdan asla zarar etmezsiniz. Siz kazanırsınız, şehriniz kazanır, ülkeniz kazanır. Günümüzde, ülkelerin dünya klasmanında yerini belirleyen husus vatandaşlarını nasıl yetiştirdiğidir. Açık söylüyorum bugün en büyük sermaye altın, petrol falan değil, eğitimli insandır" dedi.
İmza protokolü sonrası bir değerlendirme yapan Elazığ ETSO Yönetim Kurulu Başkanı Ali Şekerdağ, TOBB'nin her alanda Elazığ'ın yanında yer aldığını ifade etti. Şekerdağ, "TB Başkanı M.Ali Dumandağ ile birlikte TOBB'den okul ve yurt talebinde bulunmamızın ardından çok kısa bir süre içerisinde girişimimizi olumlu karşılayan Sayın Başkanımız Rifat Hisarcıklıoğlu şahsında tüm TOBB yönetim kuruluna Elazığ adına şükranlarımızı sunuyoruz. Nüfusu her geçen gün artan ilimiz Karakoçan ilçesine bu yatırım son derece önemli bir katkı sağlayacaktır. TOBB geçmiş yıllarda da ilimize yine ilköğretim okulu yaparak katkı sağlamıştır. Bununla birlikte ülke genelinde kurulacak olan 5 eğitim merkezinden biri de yine Elazığ TSO bünyesinde TOBB ile müşterek açılacak ve tüm Doğu ile Güneydoğu Bölgesi illerine hizmet verecektir. Bu önemli yatırımla Elazığ yaklaşık 25 ile hizmet veren bir merkez haline gelecektir. Tüm bu desteklerinden ötürü başkan ve TOBB yönetimine bir kez daha teşekkür ediyor, yatırımların ilimize hayırlar getirmesini diliyorum" diye konuştu.
(EK-AKK-Y)

24.01.2013 12:52:10 TSI

Editör: Wan Haber