Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, "Edirne'yi bölgenin marka pozisyonuna taşımamız lazım" dedi.
TOBB ile Edirne Valiliği arasında, kentte yapılması planlanan 16 derslikli Fen Lisesi ve 200 öğrenci kapasiteli pansiyon ve kapalı spor salonundan oluşan eğitim kompleksi için protokol imzalandı. İmza törenine katılan Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, Edirne'nin 1071'den bugüne bu milletin 5 başkentinden birisi olduğunu belirterek, Edirne'nin ihmal edilmiş olduğunu söyledi.
Bakan Müezzinoğlu, TOBB'un daha etkin roller üstlenmesi gerektiğini kaydederek, "Edirne'ye farklı bakmak zorundayız. Edirne'yi bölgenin marka pozisyonuna taşımamız lazım. Tarihi var, kültürü var, doğası var, bize medeniyet kazandırmış bir hukuk hakkı var" dedi. Müezzinoğlu, ayrıca 16 derslik ve 200 öğrenci kapasiteli kampüsün yeterli olup olmayacağını ima etti.

HİSARCIKLIOĞLU: "GELECEĞİ TASARLAMANIN YOLU EĞİTİME YATIRIM"
TOBB Başkanı Rıfat Hisarcıklıoğlu ise, geleceği tasarlamanın yolunun eğitime yatırım yapmaktan geçtiğini belirtti. Almanya'da çalışan bir kişinin 85 bin dolar, Amerika'da ise 105 bin dolar ve Türkiye'de ise 35 bin dolar katma değer ürettiğine dikkat çeken Hisarcıklıoğlu, "Türkiye'nin verimlilik düzeyini 3 katına çıkarmak istiyorsak, eğitime daha güçlü yatırım yapmamız gerekiyor. Türkiye'nin ileri teknoloji üretime geçmesi için eğitimde vites yükseltmesi gerekiyor. Bunun için icat çıkartan gençlerimizin sayısını arttırmamız gerekiyor" ifadelerini kullandı.
Hisarcıklıoğlu, Edirne'ye Fen Lisesi yapma fikrinin öğrencilerin üniversite tercihlerinde fizik, kimya ve matematik gibi temel bilimlere olan ilgisinin azlığını gösterdi. Edirne Valisi Hasan Duruer, TOBB Başkanı Hisarccıklıoğlu'na teşekkür etti. TOBB Yönetim Kurulu üyesi Arif Parmaksız ve Edirne Valisi Duruer protokole imza attılar. İmza töreni sonrası hediyeler verildi. TOBB Başkanı Hisarcıklıoğlu, hediye olarak, Selimiye Camisi'nin fotoğrafını kabul etti.
(AUÖ-SU-YHY-Y)

30.01.2013 19:54:21 TSI

Editör: Wan Haber