Erzurum Ticaret ve Sanayi Odası’nda yapılan toplantıya, Doğu Anadolu Bölgesi’ndeki illerin temsilcilerinin yanı sıra Doğu Anadolu Bölge Başkanı Mahmut Köroğlu ile Van Genç Girişimciler Kurulu Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Turan Cacim ve yönetim kurulu üyeleri Ayhan Fidan, Mehmet Zeki Bukay ve Necip Oflas katıldı. toplantı öncesi Erzurum Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkan Vekili Şevket Demir’i makamında ziyaret eden Bölge Başkanı Köroğlu ile beraberindekiler, yaptığı ev sahipliğinden dolayı TOBB Van Genç Girişimciler Kurulu adına bir plaket takdim ettiler.


Burada bir konuşma yapan Bölge Başkanı Köroğlu, ev sahipliğinden dolayı Demir’e teşekkür etti. Genç girişimcilerin Türkiye’nin geleceği olduğunu belirten Köroğlu, en büyük kazançlarının ise Türkiye’nin her ilinde bir arkadaşlarının olması olduğunu kaydetti. Köroğlu, bu toplantının bir benzerini ise Van’da düzenlemeyi planladıklarını söyledi.


Hasan Demir ise, iller arasındaki işbirliğinin önemine değindi. Bölgesel birliktelikle hareket etmeleri gerektiğini vurgulayan Demir, ortak bir şeyler yapmak ve birşeyler üretmek istediklerini ifade etti.
TOBB Genç Girişimciler Üst Kurul Üyesi Sezai Hazır ise, genç girişimciler kurullarının misyon ve vizyonu hakkında bilgi verdi.


TOBB Kadın Girişimciler Kurulu Üyesi Berrak Kutsoy da, network birlikteliğine değindi. Genç girişimcilik kurulunun güzel şeyler yapıldığını da kaydeden Kutsoy, kurulun girişimcilerin önündeki engelleri kaldırdığını söyledi.


Plaket takdiminin ardında bölge illerinin temsilcilerinin katıldığı toplantıya geçildi. TOBB Genç Girişimciler Üst Kurul Delege üyeleri Sedat Kılıç, Sezai Hazır ile TOBB Kadın Girişimciler Kurulu üyeleri ve aynı zamanda TOBB Genç Girişimciler Kurulu Başkanı Ali Sabancı’nın danışmanları da olan Berrak Kutsoy ile Ceyda Keçeli ve TOBB Genç Girişimciler Kurulu Doğu Anadolu Bölge Başkanı Mahmut Köroğlu, katılımcılara genç girişimciler kurulunun faaliyetleri, görev ve sorumlulukları hakkında bilgiler verdi ve ayrıca önümüzdeki dönemde yapılacaklarının planlaması yapıldı.


Yapılan toplantının ardında bir sonraki bölge toplantının 26 Nisan 2014 tarihinde koordinatör oda olan Van Ticaret ve Sanayi Odası Başkanlığı’nın katılımı ile Van Genç Girişimciler Kurulu’nun ev sahipliğinde Van’da yapılmasına karar verildi.


Toplantıda, bir de Peqasoft yazılım şirketi katılımcılara bir sunum yaptı.

tobb-004.jpg

tobb-005.jpg

tobb-006.jpg

Editör: Wan Haber