TOBB Gaziantep Kadın Girişimciler Kurulu ve İş-Kur ortaklığıyla ''İş Başı Eğitim Programı'' olarak anılan program, işsiz kadınlara staj imkanı sunmayı ve meslek edindirmeyi amaçlıyor.
İş Başı Eğitim Programı'nın daha önce sigorta girişi olmayan ve bir meslek edinmek isteyen gençlere de yardımcı olduğu bildirildi. Staj süresinin 6 ay olarak belirlendiği program sonrasında işveren açısından istihdam mecburiyeti olmamasına rağmen yüksek performans gösteren stajyerlere iş imkanı sağlanabileceği belirtildi.
İş Başı Eğitim Programı ile staja başlayan kadınların, program sonrası meslek edinip edinmediğini, stajlarının aktif geçip geçmediğini de İş-Kur denetleyecek. Staj süresince stajyerlerin meslek ve işyeri kazası sigortasıyla günlük harcırahını da İş-Kur karşılayacak. TOBB Gaziantep Kadın Girişimciler Kurulu stajyerlikle başlayıp meslek edinmek isteyen işsiz kadınları kurul üyesi kadın işverenlerin işyerlerinde staj yapmak üzere yönlendirecek. TOBB Gaziantep Kadın Girişimciler Kurulu'nun İş-Kur desteğiyle düzenlediği İş Başı Eğitim Programı ile ilgili bilgi almak ve başvurmak için koordinatör oda olan Gaziantep Sanayi Odası ile irtibata geçilebileceği ifade edildi.
(MDC-MEF-Y)

10.01.2013 17:27:09 TSI

Editör: Wan Haber