Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) tarafından Afyonkarahisar'a yapılmasına karar verilen 16 derslikli 'Afyon TOBB İmam Hatip Lisesi' için Ankara'da imza töreni düzenlendi.
TOBB tarafından yaptırılması kararlaştırılan 16 derslikli 'Afyon TOBB İmam Hatip Lisesi' için TOBB ve Afyon Valiliği arasında protokol imzalandı. TOBB Konferans Salonu'nda düzenlenen törene; Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, Afyon Valisi İrfan Balkanlıoğlu ve TOBB Başkanı M. Rifat Hisarcıklıoğlu katıldı.
Programda konuşan Bakan Eroğlu, insan yetiştirmenin önemine değinerek, "İnsan yetiştirince para da geliyor gerisi de. İnsana yapılan yatırım her şeyin öncesinde geliyor. Bizim petrolümüz, doğalgazımız yok ama çalışkan, gayretli genç bir nesil var. Geleceğe emin adımlarla bakan bir Türkiye var" dedi. Türkiye'nin 2023 vizyonuna gençlerle varılacağını söyleyen Eroğlu, büyük hedefi olmayan ülkelerin tarih sahnesinden silineceğine dikkat çekerek, "Bizim ülke olarak büyük hedeflerimiz var. Sadece 2023 değil, Başbakanımız yeni bir hedef gösterdi. Hedefimiz 2071. Türkiye geleceğe çok büyük adımlarla ilerleyecek. Biz büyük bir milletiz" diye konuştu.
Afyonkarahisar'a okul yaptırılmasının öneminden bahseden Bakan Eroğlu, Afyon'da son zamanlarda büyük bir dönüşüm yaşandığına dikkat çekerek, "15 yıl sonraki en önemli sektörlerden bir tanesi gıda güvenliği ve gıda arzı olacaktır. Dolayısıyla Afyon'u gıda üretim ve ihracat üssü haline getirmek istiyoruz. Şimdiden teknolojik seralar başladı. Şimdiden dünyaya domates, biber ihraç etmeye başladık. Sucuk, et, lokum gibi ürünlerde de rekabet ediyoruz" şeklinde konuştu.
Afyonkarahisar'da merkez nüfusunun sürekli arttığına da dikkat çeken Eroğlu, okullardaki sınıflarda öğrenci sayısının arttığını belirterek, "Afyon aynı zamanda eğitimin merkezi olmaya başladı. Biz orada eğitime çok önem veriyoruz. Turizmin ve sanayinin gelişmesi için yetişmiş elemana ihtiyaç var. Kocatepe Üniversitesi'ne 11 tane fakülte açtık" ifadesini kullandı.

HİSARCIKLIOĞLU: "GÜNÜMÜZDE ÜLKELERİN DÜNYA KLASMANINDA YERİNİ BELİRLEYEN HUSUS, VATANDAŞLARINI NASIL YETİŞTİRDİĞİDİR"
TOBB Başkanı Hisarcıklıoğlu, "Bugün zaferin, mermerin ve lezzetin başkenti Afyonkarahisarımız için hayırlı bir yatırıma imza atacağız" diyerek sözlerine başladı. 16 derslikli İmam Hatip Lisesi, 200 öğrenci kapasiteli pansiyon ve kapalı spor salonundan oluşan bir eğitim kompleksini inşa edeceklerini dile getiren Hisarcıklıoğlu, Afyon'un milli mücadele döneminde olduğu gibi şimdi de Türkiye'nin kalkınmasında en önemli şehirlerden biri olmaya aday olduğunu söyledi.
En önemli yatırımın eğitime yapılan yatırım olduğunu ifade eden Hisarcıklıoğlu, "Dünyada her yatırımın riski vardır. Her yatırımdan zarar edebilirsiniz. Ama insana yapılan yatırımdan, eğitime yapılan yatırımdan asla zarar etmezsiniz. Günümüzde ülkelerin dünya klasmanında yerini belirleyen husus vatandaşlarını nasıl yetiştirdiğidir" dedi.
Konuşmaların ardından, taraflar arasında imza protokolü imzalandı.
(PS-YHY-Y)

15.02.2013 16:00:39 TSI

Editör: Wan Haber