Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Adana Kadın Girişimciler Kurulu İcra Kurulu Başkanlığına Esra Özden seçildi. Adana Ticaret Borsası'nda önceki gün gerçekleştirilen seçimlerde oybirliğiyle Başkanlığa seçilen Esra Özden görevi Nilgün Özler'den teslim aldı.
TOBB Kadın Girişimciler İcra Kurulu doğal üyeleri ATB Başkanı Muammer Çalışkan ve ATB Genel Sekreteri Mustafa Hızlı tarafından başlatılan toplantıda Aysel Eyüpoğlu, Süheyla Gergin ve Bedriye Özden Hozatlı'nın başkan yardımcısı seçildi. Seçimler sonrası bir konuşma yapan ATB Başkanı Muammer Çalışkan, koordinatör borsa olarak şehre hizmet veren girişimci kadınlara her zaman destek vereceklerini söyledi. TOBB Kadın Girişimciler Kurulu'na seçilen iş kadınlarını kutlayan Çalışkan, "Hep birlikte Adana'nın gelişmesi için çalışacağız" dedi. ATB Genel Sekreteri Mustafa Hızlı da önceki dönem başkanı Nilgün Özler'e hizmetlerinden dolayı teşekkür ederken yeni seçilen icra kurulu üyelerini kutladı.
TOBB Adana Kadın Girişimciler Kurulu Başkanı Esra Özden de şahsına gösterilen teveccühe teşekkür ederek, "Sadece 17 kişilik icra kuruluyla değil, 200'ün üzerinde üyesi bulunan kurulla birlikte çalışacağız. Adana'nın gelişmesine katkı sağlayacak projelerimizi Borsamızın ve Odalarımızın desteğiyle faaliyete geçireceğiz. Hayata geçireceğimiz projelerin Türkiye'ye örnek olmasını istiyoruz" diye konuştu.
ESRA ÖZDEN KİMDİR?
1974 yılında Adana'da doğdu. İlk ve orta öğretimini Adana'da tamamladı. 1996 yılında İstanbul Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi İşletme Bölümü'nden mezun oldu. Üniversite eğitiminden sonra Adana'da STFA Holding bünyesinde iş hayatına atıldı. Daha sonra bir Fransız kuruluşu olan Lesaffre'nin Özmaya tesislerinde görev yaptı. 2004 yılında Adana'nın üç televizyonundan biri olan Kanal A'da genel müdürlük göreviyle medya sektörüne girdi. 2007 yılında kurduğu Me Medya İletişim Danışmanlık şirketinde faaliyetlerine devam ediyor. İmtiyaz Sahibi olduğu Refleks Gazetesi, ulusal pek çok ödül alırken, geçtiğimiz yıl da Türkiye Ekonomi Gazetecileri Derneği tarafından en iyi bölgesel gazete ödülü aldı. Uluslar arası İş ve Meslek Sahibi Kadınlar Federasyonu (BPW) Türkiye Yönetim Kurulu Üyesi ve Adana Kulübü Başkanlığı yapıyor.
Adana Valiliği İl İstihdam Kurulu Üyeliği devam ediyor. Türkiye Odalar Borsalar Birliği Adana Kadın Girişimciler Kurulu Başkanı Özden İngilizce biliyor.
(ADN-Y)

25.12.2012 14:43:37 TSI

Editör: Wan Haber