Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu (TMSF) Başkanı Şakir Ercan Gül, "29 Mayıs'ta verilen 9 artı 3 aylık süre dolunca zannediyorlar ki tekrar hissedarlara dönecek. Böyle bir şey yok. Öncelikle bankayı satacağız. Diyelim ki satılamadı o zaman tasfiye edeceğiz" dedi.

Vakıf Katılım'ın açılış töreninde gazetecilerin sorularını yanıtlayan Gül, Bank Asya'daki sürece ilişkin soru üzerine, "29 Mayıs'ta verilen 9 artı 3 aylık süre dolunca zannediyorlar ki tekrar hissedarlara dönecek. Böyle bir şey yok. Öncelikle bankayı satacağız. Diyelim ki satılamadı o zaman tasfiye edeceğiz. Tasfiye ne demek? Alacaklarını tahsil edip borçlarını ödeyeceğiz. Herhangi bir varlık, değer ya da para varsa da onu hissedarlara vereceğiz. 29 Mayıs akşamına kadar çözümlenmezse tasfiye edeceğiz" diye konuştu.

Satış için görüşmeler yapıyor musunuz? sorusuna, Gül, "Tabi ki görüşme yapılıyor. Hem mevcut ortaklarla hem potansiyel alıcılarla. Mevcut ortakların bir kısmı ile temastayız. Bir kısmı bunu kabul etti bir kısmı etmedi. Biz her halükarda bu bankayı satarız" diye cevap verdi.

Gül, "Kurulacak katılım bankalarına da satış olabilir mi?" sorusuna ise "Her şey olabilir" diyerek karşılık verdi.

Editör: Wan Haber