Türkiye Milli Olimpiyat Komitesi (TMOK) Üyesi ve Gazeteci Ramazan Şanıvar, önümüzdeki yıl yapılacak "17. Mersin Akdeniz Oyunları"nın Adana, Mersin ve ülkenin tanıtımına önemli katkı sağlayacağını söyledi.
Mezun olduğu Erkek Lisesi'nde konferans veren Şanıvar, önümüzdeki yıl, Haziran ayında gerçekleştirilecek "17. Mersin Akdeniz Oyunları''na, Avrupa, Asya ve Afrika kıtalarından, 25 ülkeden, 32 branşta 4 bin sporcunun katılacağını söyledi.
Akdeniz Oyunlarıı'nın, olimpiyatlardan sonra en büyük spor etkinliği olduğunu belirten Şanıvar, "Akdeniz'e kıyısı olan ülkelerin katıldığı oyunlara elbette sadece spor etkinliği olarak bakmamak gerekir. 1951 yılında 4 yılda bir gerçekleştirilen Akdeniz Oyunları'nda gerçek amaç, ülkeler arasındaki, dostluk, dayanışma, paylaşım, sosyal, kültürel, ekonomik anlamda ilişkileri geliştirmek ve hepsinden önemlisi, dünya barışına katkı sağlamaktır. İlkini 1971 yılında İzmir'de gerçekleştirdiğimiz Akdeniz Oyunları, 41 yıl aradan sonra ülkemize altın tabakta sunuldu. Bu organizasyonun en iyi şekilde üstesinden geleceğimize inanıyorum" dedi.

HENTBOL, KANO, KÜREK VE BİNİCİLİK ADANA'DA
Oyunların, hentbol, kano, kürek ve binicilik müsabakalarının Adana'da, diğerlerinin Mersin'de gerçekleştirileceğini vurgulayan Şanıvar, "'Mersin'de 500 milyon TL yatırım ile başta 3 bin 500 kişilik Akdeniz Oyunları Köyü olmak üzere 9 yeni tesis yapılıyor. Tesislerin oyunlara yetişmesi için Mersin Valisi Hasan Basri Güzeloğlu, Büyükşehir Belediye Başkanı Macit Özcan, Akdeniz Oyunları Genel Koordinatörü Bekir Korkmaz ve diğer yetkililer büyük çaba gösteriyorlar. Şantiye görünümündeki tesislerin tamamlanması için gece, gündüz çalışmalar sürüyor" diye konuştu.
Olimpiyat Oyunları'nın hiçbir dönemde Müslüman bir ülkeye verilmediğine dikkati çeken Şanıvar, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın 2020 Olimpiyat Oyunları'nın ülkemize verilmesi için büyük çaba gösterdiğini, Türkiye'nin tesis zengini olduğunu ve son yıllarda uluslararası organizasyonlardan olumlu not aldığını, bunların referans olacağını da sözlerine ekledi.
Erkek Lisesi Müdürü Mustafa Dönmez de, Cumhuriyet öncesinde, 1889 yılında Osmanlı döneminde hizmete giren asırlık Erkek Lisesi'nin, başta futbol olmak üzere, atletizm, güreş, boks, basketbol, voleybol, yüzme ve hentbolda defalarca Adana şampiyonluğu bulunduğunu, Türkiye genelinde önemli dereceler yaptıklarını anımsatarak, "Sporun her dönemde çok önemsendiği Erkek Lisesi adeta sporcu fabrikası gibi. Yıllardır milli takımlara sürekli sporcu kazandırdık" dedi.
(ADN-Y)

25.12.2012 15:07:48 TSI

Editör: Wan Haber