Tekirdağ Toprak Mahsulleri Ofisi Şube Müdürü Yaşar Fidancı ve beraberindeki heyet, Tekirdağ Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Cengiz Günay'ı makamında ziyaret etti.
Tekirdağ Toprak Mahsulleri Ofisi Şube Müdürü Yaşar Fidancı, ziyarette TMO tarafından başlatılan 'ekmek israfı' konusunda Tekirdağ Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Cengiz Günay'a bilgi verdi. Ziyarette ekmek israfı konusunda Tekirdağ Ticaret ve Sanayi Odası'nın neler yapabileceği konuşuldu.
İsrafın ülke ekonomisine zararının boyutuna dikkat çeken Ofis Şube Müdürü Yaşar Fidancı, "Ülkemizde her yıl israf edilen ekmekle 500 km yol, 80 hastane, 500 okul, onlarca köprü yapılabilir. Ülkemizde 2,1 milyar adet ekmek çöpe gitmekte ve bunun parasal değeri 1,5 milyar TL." dedi.
Başkan Günay konu ile ilgili olarak önümüzdeki günlerde Tekirdağ Ticaret ve Sanayi Odası Konferans Salonunda bilgilendirme konferansı yapılabileceğini ve Tekirdağ Ticaret ve Sanayi Odası olarak kampanyaya destek verdiklerini ve bununla ilgili toplumu bilinçlendirecek çalışmalarda bulunacaklarını, farkındalık yaratmanın bile çok önemli olduğunu ifade etti.

04.02.2013 11:09:57 TSI

Editör: Wan Haber