Toprak Mahsulleri Ofisi (TMO) Mersin Şube Müdürü İsmail Kerimoğlu, Türkiye'de ekmek israfının ürkütücü boyutlara ulaştığını belirterek, günde 6 milyon, yılda ise 2 milyar adet ekmeğin çöpe atıldığını söyledi.
Mersin Sanayici ve İş Adamları Derneği'ni ziyaret eden Kerimoğlu, ülkedeki ekmek israfına vurgu yaptı. Türkiye'de ekmek israfının ürkütücü boyutlara ulaştığını belirten Kerimoğlu "Günde 6 milyon, yılda ise 2 milyar adet ekmek çöpe atılıyor. İsraf ekmeğin hammaddesi olan buğday üretimine de yansıyor. Ekmek israfının hammadde olarak değeri 2,5 milyon ton. Toprak Mahsulleri Ofisi olarak alarm durumundayız" dedi.
Türkiye'nin yaklaşık 21 milyon ton civarında olan buğday üretimine karşılık, yıllık tüketiminin nüfusa göre 19.5 milyon ton olması gerektiğini belirten Kerimoğlu, "1,5 milyon ton fazlamız olması gerekirken yetmediği için 1 milyon tondan fazla buğday ithal ediyoruz. Diğer bir deyişle yılda 2,5 milyon ton buğdayı çöpe atıyoruz" diye konuştu. Kerimoğlu, ekmek israfının önüne geçmek amacıyla başlattıkları kampanyaya destek istedi.
MESİAD Başkanı Ahmet Akkurt ise, açıklanan rakamların toplum olarak tasarruf yapılmasını zorunlu kıldığını söyledi.
(HSK-Y)

19.02.2013 16:05:41 TSI

Editör: Wan Haber