TMMOB Zonguldak İl Koordinasyon Kurulu Kadın Komisyonu tarafından "14 Şubat Sevgililer Günü" kapsamında, şehit madenci ailelerinin acılarını paylaşmak amacıyla kahvaltı düzenledi.
TMMOB Zonguldak İl Koordinasyon Kurulu Kadın Komisyonu tarafından Zonguldak Maden Mühendisleri Odasında "Sevgi Günü" çerçevesinde, şehit ailelerine kahvaltı gerçekleştirildi.
Kahvaltıya, Zonguldak Belediye Başkan Yardımcısı Hüsnü Meydan, Zonguldak Maden Mühendisleri Odası Başkanı Erdoğan Kaymakçı, şehit madenci aileleri ve davetliler katıldı.
Dayanışma gününde, Zonguldak Belediye Başkanı Hüsnü Meydan tarafında şehit ailelerine karanfil dağıtarak, bir daha böyle acıların yaşanmamasını ve başsağlığı dileğinde bulundu.
Ardından TMMOB Zonguldak İl Koordinasyon Kurulu Kadın Komisyonu adına açıklama yapan Nazmiye Uzun ise "TMMOB Zonguldak İl Koordinasyon Kurulu Kadın Komisyonunu oluşturan ve imzaları bulunan bizler, uluslararası toplumca 'Sevgililer Günü' olarak kabul gören '14 Şubat' günün farklı bir konsepte yaşamak istiyoruz. Yaygın olarak kömür üretiminin gerçekleştiği ilimizde iş güvenliği tedbirlerinin yeterli düzeyde alınmaması nedeniyle sıkça maden kazaları olmakta ve ne yazık ki bu kazalarda çok sayıda canlar hayatlarını kaybetmektedirler. İş kazaları sadece çalışanları değil onların sevdiklerinin hayatlarını da büyük ölçüde etkilemektedir. 7 Ocak 2013 günü Kozlu Müessesinde gaz degajı nedeniyle 8 maden işçimiz hayatını kaybetti. Onların eşleri, çocukları, anne ve babaları kısacası tüm yakınları birer canlarını, sevgililerini ve hayata dair umutlarını kaybettiler. '14 Şubat Sevgililer Gününü' TMMOB Zonguldak İKK Kadın Komisyonu üyeleri olarak 'Sevgi Günü" şeklinde, şehit madenci aileleri ile birlikte işçi sağlığı ve iş güvenliğinin önemine dikkat çekmek ve ailelerin acılarını paylaşmak adına dayanışma günü olarak yaşayacağız" dedi.
(OA-OA-Y)

14.02.2013 16:01:39 TSI

Editör: Wan Haber